Home Vijesti Glagoljica kao budući riječki turistički brend

Glagoljica kao budući riječki turistički brend

1217
0

U listopadu svečani skup na kojem se, osim lokalnih i regionalnih čelnika, očekuje ministar znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. Dragan Primorac, u studenome predstavljanje Zbirke doktorskih disertacija Sveučilišta Rijeka, a u prosincu svečano obilježavanje 40. obljetnice Izložbe glagoljice uz sudjelovanje ministra kulture, Bože Biškupića, program je proslave 60. obljetnice Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Ravnateljica, Senka Tomljanović, na današnjoj je konferenciji za novinare posebno istaknula Zbirku doktorskih disertacija jer je to dokaz uske povezanosti Sveučilišta i Sveučilišne knjižnice, a uz to Rijeka je prvi grad u kojem će se sažeci svih doktorata moći vidjeti na internetu. Zasad su to samo disertacije obranjene na Sveučilištu Rijeka, a uskoro će biti upotpunjena i onima koje su Riječani obranili na drugim sveučilištima.

Proslava počinje 14. listopada, a završava 11. prosinca, kada će biti otvorena obnovljena i modernizirana Izložba glagoljice, a uz 40. obljetnicu te važne stalne postave obilježit će se i 10. obljetnica smrti akademika Branka Fučića, jednog od najvećih poznavatelja toga hrvatskog pisma. Svi izlošci bit će označeni i na engleskom jeziku jer će to biti novi riječki turistički brend, a glagoljica će biti proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom. (Večernji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here