Home Vijesti Istraga zbog poticanja na dva teška ubojstva

Istraga zbog poticanja na dva teška ubojstva

176
0

U Županijski sud u Rijeci danas je stigao istražni zahtjev riječkoga Županijskog državnog odvjetništva za provođenje istrage nad dvojicom hrvatskih državljana I. F. (36) i R. D. (40) zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo poticanja na dva teška ubojstva, izvijestio je glasnogovornik toga suda Zoran Sršen. Riječ je o Ivanu Filipoviću i Robertu Draginu, a policijski i sudski izvori i danas navode samo inicijale osumnjičenika. Istražni sudac Valentin Ivanetić danas je ponovno saslušao osumnjičenike i odredio im daljnje zadržavanje u pritvoru u trajanju od mjesec dana te naložio provođenje istrage.

U pritvoru će ostati temeljem svih triju razloga za zadržavanje, a to su mogućnost ponavljanja djela, mogućnost utjecaja na svjedoke i osobito teške okolnosti izvršenja kažnjivog djela. Filipović i Dragin uhićeni su prekjučer, 8. listopada, u Zagrebu, odnosno Opatiji pod sumnjom da su planirali i pripremali dvostruko ubojstvo u Rijeci.

Policija ih je uhitila nakon višemjesečnog praćenja utvrdivši da su namjeravali uz pomoć treće osobe postaviti eksplozivnu napravu na automobil u kojemu su zajedno trebala biti dvojica muškaraca, potencijalne žrtve. Ubojstvo se, po policijskim saznanjima, trebalo dogoditi ovoga vikenda u urbanom području Rijeke. Poticanje na teško ubojstvo pravosudno se tretira jednako kao i počinjenje tog djela.

Kriminalistička obrada ovog slučaja se nastavlja te je moguće da bude još uhićenih, uključenih u pokušaj ubojstva, naročito s obzirom na to da je u eksplozivnoj napravi korišten ilegalno nabavljen vojni plastični eksploziv, doznaje se u policiji. (Hina)

Previous articleGlagoljica kao budući riječki turistički brend
Next articleMister Hrvatske: Za Vlatkom Pokos se ne bih okrenuo na ulici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here