Home Mozaik Grad i Ogledala priredili koncertni spektakl

Grad i Ogledala priredili koncertni spektakl

1114
0

Ima li nešto da nas pokrene, u vodi do grla ne bojimo se – orilo se sa stagea i u publici na kraju zajedničkog koncerta grupa »Ogledala« i »Grad«. A bilo je vruće, i to pakleno vruće u Stereo dvorani dok su nositelji riječkog zvuka s kraja osamdesetih, »Grad« i »Ogledala«, priredili jednu od onih svirki zbog koje je baš super biti iz Rijeke. Jer povezanost onih na stageu i onih ispred, bilo je teško ne prepoznati – riječka publika voli i štuje svoje bendove.
Još jedan u nizu uspješnih koncerata iz serijala Svid radija »Rijeka zove!« otvorila su »Ogledala«, pravi riječki pop-rock bend koji se ove godine opet aktivirao nakon »hibernacije« duge više od dva desetljeća. Već svirka u sklopu promocije antologije »Riječki novi val« u Dvorani mladosti, a potom i gostovanje u Zagrebu, pokazali su da »Ogledala« nisu zaboravljena.
– Bio je to jedan od najdražih dana u mom rock’n’roll životu. Baš sve je bilo onako kako treba, i mi i publika i pregršt emocija. Zaista sam zadovoljan. Uz stvari s nikad objavljenog albuma iz 1986. godine odsvirali smo i dvije nove pjesme »Nestajem« i »Sjeverno od sna«, kazao nam je jučer još uvijek uzbuđeni Leo Rumora, vokal i bubnjar skupine.
Svirka »Ogledala« bila je kratka, ali slatka, dostatna da se publika prisjeti stvari poput »Ogledala su oko mene«, »Kako ti je sada«, »Samo ti« i drugih s ploče iz 1986. koja dosad nije ugledala svjetlo dana, no uskoro hoće i to kao antologijski materijal, a potom slijedi i potpuno novi nosač zvuka kojim će »Ogledala« dokazati kako svirke poput ove u Stereu nisu jedne od onih »sad i nikad više«.
Ništa manje zadovoljni nisu bili ni dečki iz »Grada«.
– Kako ne bi bili zadovoljni kad je sve bilo super, i svirka, i atmosfera, i publika među kojom sam vidio puno dragih lica, a bilo je i mlađih ljudi koji su znali sve tekstove, od prve do zadnje pjesme, što je za bend kao što je »Grad« super priznanje, kazao nam je Dean Škaljac, frontman »Grada« koji je na koncertu u Stereu izveo sve ključne trenutke »najvećeg ‘malog’ hrvatskog benda svih vremena«, kako je netko negdje zapisao i to na veliko zadovoljstvo okupljenih. Škaljac je dodao kako će se već ovaj tjedan zajedno baciti na posao i polako privesti kraju novu ploču, završit će tekstove, popeglat’ aranžmane i potom sve to upakirati u šesti studijski album. (novi list)

Previous articleRijeka nema originalni kulturni proizvod
Next articleInter nema šanse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here