Home Vijesti Grad Opatija respektira mišljenje MO Ičići u postupku izdavanja dozvole za dio...

Grad Opatija respektira mišljenje MO Ičići u postupku izdavanja dozvole za dio plaže

113
0
Ičići Ičići (Opatija) 0 550
Ičići Ičići (Opatija) 0 550

Članovi Vijeća Mjesnog odbora Ičići Marin Starčić i Ivan Sirovec u nedavnom su javnom istupu negativno komentirali mogućnost potencijalnog izdavanja koncesije za dio plaže Ičići, navodi se u izjavi za javnost Grada Opatije koju prenosimo u cijelosti:

‘Grad Opatija bio je i ranije upoznat s njihovim stavom te ga je prenio i Primorsko-goranskoj županiji koja je ovlašteni davatelj koncesije na pomorskom dobru.

Naime, Grad Opatija, kao ni ostale jedinice lokalne samouprave, nemaju zakonsku ovlast izdavati koncesije, već samo dozvole za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru. Ovlasti davanja koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra ima regionalna samouprava, odnosno, na našem području, Primorsko-goranska županija.

Upravo zbog toga je investitor u hotelski kompleks u Ičićima, RIVA’S HOTELS&RESORTS d.o.o., svoj zahtjev za koncesijom za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na dijelu plaže Ičići uputio nadležnoj Primorsko-goranskoj županiji, a ne Gradu Opatiji. Županija, sukladno zakonskim odredbama, nije dužna jedinice lokalne samouprave pitati za mišljenje prilikom izdavanja koncesija, međutim, Primorsko-goranska županija odlučila je ispitati i stav Opatijaca, stoga je zatražila mišljenje Grada Opatije o ovom zahtjevu u veljači ove godine.

Uvažavanje mišljenja MO Ičići i mještana

Gradonačelnik je zatražio da se s očitovanjem pričeka dok se, nakon izbora za mjesnu samoupravu održanih 17. ožujka, ne konstituira Vijeće Mjesnog odbora Ičići, kako bi se o navedenom zahtjevu i ono očitovalo. Po konstituiranju, Grad Opatija zatražio je mišljenje Vijeća Mjesnog odbora Ičići 22. travnja ove godine, a ono je Gradu dostavljeno 13. svibnja.

U svom mišljenju, VMO Ičići iznio je jednaki stav koji su njegovi članovi nedavno ponovili na tiskovnoj konferenciji: da se protive izdavanju koncesije jer smatraju da je plaža Ičići javno dobro koje koriste stanovnici mjesta i lokalnih naselja te smatraju da plaža i dalje treba ostati u nadležnosti Grada Opatije, odnosno u sustavu izdavanja dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru.

Grad Opatija se, uz odgovor na upit Županije, koji je poslan 16. svibnja poslao i zaprimljeno očitovanje Mjesnog odbora Ičići čime je jasno dano do znanja da se respektira mišljenje navedenog Mjesnog odbora, a samim time i mještana, zaključuje se u priopćenju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here