Home Najnovije Grad Rijeka inzistirao na 100% skupljim bukobranima na zaobilaznici?

Grad Rijeka inzistirao na 100% skupljim bukobranima na zaobilaznici?

1151
1

Grad Rijeka prisilio je Autocestu Rijeka – Zagreb da poveća troškove gradnje bukobrana na riječkoj obilaznici za 59,6 milijuna kuna, stoji u odgovoru tvrtke ARZ na upit Jutarnjeg lista zbog čega će s tvrtkom Dalekovod direktnom pogodbom sklopiti ugovor o dodatnim radovima na riječkoj obilaznici u vrijednosti od 59,6 milijuna kuna. Umjesto prvotno ugovorenih 68,5 milijuna kuna, projekt će tako stajati 128,2 milijuna kuna. Ukupna je dužina bukobrana sedam kilometara, što znači da će jedan kilometar stajati 1,8 milijuna kuna, umjesto prvotnih nešto više od 900.000 kuna. Dakle, skoro dvostruko više. Funkcionalne razlike između tih dvaju projekata nema, ali je znatna razlika u estetskom izgledu.

Upravo su te estetske promjene, na kojima su inzistirali predstavnici Grada, znatno poskupjele projekt. Pri tome treba napomenuti, kažu u Jutarnjem listu, da Grad iz proračuna neće financirati tražene estetske promjene, već investitor ARZ.

1 COMMENT

  1. koja su to estetska poboljšanja kad je većina tog zida crna il tamo siva,smeđa. Trebalo je vesele primorske boje, staviti plavo,bijelo zeleno, oplemenjenretnim umjerničkim inetervencijama kao šro se to radi u drugim gradovima širom. sad s ovom crnom baš ružno izgleda prolazak kroz Rijeku. Biće ne etetska poboljšanja uzrok dvostruko skupljim bukobranima nego razlog biće tipa ala HAC mafija. što skuplje – to više meni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here