Home Najnovije Gradsko vijeće sutra razrješuje preostale članove Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo

Gradsko vijeće sutra razrješuje preostale članove Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo

2283
1

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke riječki gradski vijećnici donijet će odluku o razrješenju dijela članova Kulturnih vijeća Grada Rijeke. Riječ je o članovima Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo te Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret. Naime, predlaže se razrješenje članova Kulturnog vijeća za dramsku umjetnost, ples i pokret Marina Blaževića zbog dužeg boravka u inozemstvu i Ive Nerine Sibile na osobni zahtjev.

Što se tiče Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo, ono je pred raspuštanjem jer ga je u zadnjih godinu dana napustila većina članova. Naime, nakon što su iz Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo razrješenje prethodno zatražili Boris Perić i Ivica Prtenjača, a što je Gradsko vijeće potvrdilo na sjednici 10.11.2011., ovo Vijeće je prilikom donošenja prijedloga Javnih potreba u kulturi za 2012. radilo u sastavu Velid Đekić (predsjednik Vijeća), Ervin Jahić i Nataša Petrinjak.

17. veljače 2012. predsjednik Vijeća Velid Đekić podnio je zahtjev za razrješenjem dužnosti predsjednika, a dana 20. veljače 2012. i 7. ožujka 2012. godine to su učinili i preostali članovi ovog Kulturnog vijeća, Ervin Jahić i Nataša Petrinjak. Tako je Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo ostalo bez svih pet članova pa će se po provedbi razrješenja pokrenuti postupak imenovanja novih članova. Ivica Prtenjača članstvo u Vijeću napustio je jer, po njegovim riječima (Novi list, 1.3.2011.), nije htio biti u sukobu interesa, s obzirom da je na natječaj Javnih potreba u kulturi prijavio dva projekta, od kojih je jedan Goranovo proljeće, čiji je predsjednik. Ostavka Borisa Perića na članstvu u Vijeću je, pak, “sasvim privatne prirode, uvjetovana nizom poslovnih i obiteljskih obaveza” koje su Periću trenutno važnije. Što se tiče Nataše Petrinjak, ona je nedavno prešla na radno mjesto glasnogovornice Ministarstva kulture te time njezino članstvo u Vijeću nije spojivo s novom funkcijom koju obnaša.

Po riječima predsjednika Vijeća Velida Đekića, odlaskom Perića, Prtenjače i Petrinjak “Vijeće je formalno prestalo funkcionirati, pa nema druge do – ili popuniti upražnjena mjesta (privremeno, do kraja mandata, tj. do početka sljedeće godine) ili izabrati kompletno novo Vijeće.” Đekić smatra da bi biranje kompletno novog Vijeća bilo sretnije rješenje te odbacuje ideju da bude član novog sastava Vijeća: “Osobno, sebe ne vidim u novom sastavu Vijeća jer sam u njemu već dva mandata, treći ne bi imao previše smisla.” (sp)

 

Previous articleDino Drpić na Kantridi
Next articleBlokiran račun Broodgradilišta Kraljevica

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here