Home Vijesti Gusari traže 10 milijuna manje

Gusari traže 10 milijuna manje

364
0

Somalski pirati koji su oteli saudijski supertanker Sirius Star traže otkupninu od 15 milijuna dolara. Gusari su najprije tražili 25 milijuna za puštanje na slobodu 25 članova posade među kojima su državljani Britanije, Poljske, Saudijske Arabije, Filipina te jedan pomorac iz Rijeke.

Sirius Star natovaren je s dva milijuna barela nafte, što je više od četvrtine dnevnog izvoza Saudijske Arabije i vrijedi oko 100 milijuna dolara. Otet je 15. studenoga u istočnoj Africi.

Glasnogovornik islamističke milicije Abdirahim Isse Adow, čije se osoblje nalazi u području Haradheere u kojemu je brod usidren za Reuters je izjavio kako, u svojem zadnjem zahtjevu pirati traže manji iznos. Dodao je da su pirati brod odvukli oko 62 milje od obale (oko 100 km), nakon što su pripadnici islamističke milicije u posljednjih nekoliko dana stigli u grad u potrazi za skupinom koja stoji iza otmice koja je šokirala svijet.

Adow, predstavnik Saveza islamskih zajednica (ICU), dodao je kako su njegovi ljudi na terenu i da će se suprotstaviti gusarima  te da će osloboditi saudijski Sirius Star jer je riječ o “muslimanskom” brodu. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here