Home Vijesti Razbijen lanac dilera u Rijeci

Razbijen lanac dilera u Rijeci

1200
0

Tijekom vikenda na širem području Rijeke razbijena je velika skupina preprodavača heroina, a devet ih je uhićeno, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo Policijske uprave primorsko-goranske. Devet osoba starih između 30 i 42 godine, svi hrvatski državljani, bit će privedeno u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Načelnik Sektora kriminalističke policije ove PU Vitomir Bijelić kazao je kako su završnom akcijom ovog vikenda bile obuhvaćene 22 osobe.

Pretraženo je 15 stanova i drugih prostora te pronađeno više od četiri kilograma heroina, osam digitalnih vaga, tijesak za pakiranje droge, 500 tableta heptanona, 50 grama kokaina, pet pištolja i 50.000 kuna za koje policija drži da potječu od preprodaje droge.

Po njegovim riječima pronađena droga na tržištu postigla bi ukupnu cijenu od 2,5 milijuna kuna.

Ocijenio je da je ova akcija jedan od najjačih udaraca riječkom narkotržištu te da je razbijena skupina bila jedna od najorganiziranijih koja se bavila ovim oblikom kriminala na širem riječkom području.

Bijelić je istaknuo da je policija iz nacionalnog policijskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta prateći osumnjičene osobe, koristeći posebne policijske mjere, razotkrila cijelu piramidalnu strukturu preprodavača.

Zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Rijeke Darko Karlović kazao je da je protiv 22 osoba podnesena kaznena prijava, a oni koje se tereti da su bili na vrhu piramide mogu biti kažnjeni zatvorskom kaznom u rasponu od najmanje pet godina pa do kazne dugotrajnog zatvora.

Na konferenciji za novinstvo rečeno je da su gotovo svi iz Rijeke te da su uglavnom bili već prijavljivani zbog zlouporabe droge.

Rečeno je da je droga stizala kopnenim putem, a o drugim detaljima policija nije željela danas govoriti. (Hina; foto: cropix)

Previous articleIspitivanje popularnosti stranaka u Rijeci: Lijeva koalicija vodi ispred HDZ-a i Liste za Rijeku
Next articleGusari traže 10 milijuna manje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here