Home Vijesti Gužve na testiranju za koronu u Rijeci, fizička distanca nemoguća!

Gužve na testiranju za koronu u Rijeci, fizička distanca nemoguća!

402
1

Prostor ispred Zavoda za javno zdravstvo PGŽ na području Mlake u Rijeci jedno je od rijetkih mjesta u županiji na kojem je moguće obaviti testiranje na koronavirus. Zbog velikog broja oboljelih na tom mjestu se stvaraju velike gužve pri kojima je nemoguće održavati minimalnu fizičku distancu. Prema zadnjim informacijama, preko polovice testiranih u PGŽ je u posljednja 24 sata pozitivno na covid-19 što znači da bi se mjesto testiranja moglo pretvoriti u jedno od žarišta zaraze.

Uz sve to, zbog prevelike gužve i neadekvatne lokacije, drive-in testiranje bez izlaska iz auta je postalo izrazito zahtjevna logistička operacija, iako se radi o opciji koja bi bila itekako interesantna s obzirom na hladno i kišovito vrijeme ili bolesne osobe s visokom temperaturom. Informaciju o mogućnostima drive-in testiranja u Rijeci pokušali smo dobiti od županijskog stožera iz kojeg nam je tek odgovoreno da se obratimo Zavodu za javno zdravstvo PGŽ, a od njih još čekamo odgovor.

1 COMMENT

  1. To je najzajebanije mjesto za drive in u gradu, ali to je klasicna Hrvatska, kao guske u magli. Za krast i muljat smo prvi, radim po cijelome svijetu i zao mi je da sam se rodio tu. U svim drzavama gdje sam se testirao drive in se radi negdje gdje se moze izvoditi kao sto rijec kaze “u prolazu” i nigdje nisam izlazio iz auta, na cesti te cekaju kolica sa testom unaprijwd placenim online na kojem pise tvoje ime, doktor stoji 10 m od auta i daje naputke, napravis test i ides s autom. Ali mi smo na Balkanu, 30 ppsto nepismenih, svi zeljni bimera petice sa 350 tis km, gdjegod da radimo krademo kemijske i opremu s posla, veliki junaci, a kad pdv bude 30 i dode euro pa kruh bude 2 eura svi junaci ce pokunjeno kupovat fetu umjesto cjelog kruha i sutit. Veliki Hrvati, stvoreni kroz povijest da budu roblje drugima, sami sa sobom izgubljeni u oblacima gluposti. Nitko ni nema muda napravit strajk jer su svi dvolicni, kad se radi strajk vani svi strajkaju, a kod nas pola drukere se usere i ako treba sami, sami doc na posao samo da bas on ne dobije pedalu. Cijeli svijet nam se smije, a mi mislimo da smo najbolji. Tuga i glupost.Pozz s Floride.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here