Home Sport Hajduku kazna zbog divljanja u Dugopolju, NK Rijeka isplatila ozlijeđene s nereda...

Hajduku kazna zbog divljanja u Dugopolju, NK Rijeka isplatila ozlijeđene s nereda na Kantridi

4679
1

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević nakon provedenog disciplinskog postupka donio je odluke o kaznama zbog nereda u na utakmici 11. kola Hajduk-Rijeka odigranoj 05. listopada na stadionu u Dugopolju.

HNK Hajduk kažnjen je s dvije utakmice igranja bez gledatelja kao domaćin seniorske momčadi, a HNK Rijeka kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna.

Pomoćni trener Hajduka Jurica Vučko koji je na utakmici obavljao funkciju predstavnika kluba kažnjen je zabranom obavljanja bilo koje funkcije na šest (6) prvenstvenih ili kup utakmica.

Istovremeno, Društvo prijatelja Hajduka objavilo je kako je NK Rijeka sklopila izvansudsku nagodbu po odštetnom zahtjevu oštećenika navijača Hajduka, koji su prijetili podizanjem privatne tužbe zbog ozljeda pretrpljenih u neredima na derbiju Rijeke i Hajduka 28. rujna 2013. godine. NK Rijeka im je isplatila četveroznamenkaste novčane iznose.

Podsjetimo, deseci ljudi su bili ozlijeđeni u neredima za koje su dvije sukobljene navijačke skupine imale različite poglede. Riječki navijači za sve su krivili goste koji su na Kantridi bacali baklje na obiteljsku tribinu, a Splićani su tvrdili da su domaći huligani kamenjem napali prvi.

Hajdukovi navijači i članovi, tzv ‘žrtve nereda na Kantridi’ angažirali su odvjetnika koji je zaprijetio tužbom Rijeci, kao organizatoru utakmice, na kojoj je bilo velikih propusta u organizaciji.

Predstavnici Rijeke su se, ne želeći da sve dođe do suda i time javnosti, s trojicom oštećenika dogovorili te je postignuta izvansudska nagodba sa svom trojicom. Isplaćeni iznos mjeri se u desecima tisuća kuna.

Društvo prijatelja Hajduka tvrdi kako je ovakvo ponašanje Rijeke i njihova spremnost da isplate novac oštećenim navijačima Hajduka, nastradalima od kamenovanja, posredni dokaz kako se na Kantridi tog 28. rujna prošle godine nije sve događalo kako su to gospoda iz HNS-a govorila i kako su čelnici riječkog kluba ‘kroz svoje medije’ pokušavali prikazati.

1 COMMENT

  1. Deseci tisuća kuna bi trebali biti peteroznamenkasti iznos, zar ne?

    Je li isplaćena odšteta od 1000 kuna ili 99 tisuća kuna?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here