Vijesti

HDZ: S HNS-om na Trsatu ne koaliramo nego zajednički obnašamo vlast!

HDZ: S HNS-om na Trsatu ne koaliramo nego zajednički obnašamo vlast!

trsatU besmislenom, nelogičnom i po HNS štetnom reagiranju „HNS na Trsatu nije u koaliciji s HDZ-om“ izneseno je nekoliko neistina, poluinformacija i pokušaja obmane, odgovaraju na današnje reagiranje HNS-a njihove kolege iz riječkog HDZ-a.
‘Također, svjedoci smo nezapamćenog efikasnog autogola HNS-a no krenimo redom. Na Trsatu dakle nema koalicije HDZ-a i HNS-a ali ima dakle zajedničkog obnašanja vlasti HDZ-a i HNS-a dok je SDP u oporbi. Znači, ista pašta samo drugo pakovanje. O najvećem povjerenju jednoj stranci ne možemo govoriti jer su i HDZ i HNS osvojili jednak broj mandata, po dva, dok je oporbeni SDP osvojio jedan mandat. Nakon toga, na samoj konferenciji za tisak nije prisustvovala predsjednica VMO Grad Trsat Jana Sertić iz HNS-a ali je o istom bila obaviještena te suglasna s temama u kojima će se govoriti a radilo se, da ponovimo, o prigodnom blagdanskom (ne)uređenju Trsata, problemu parkiranja, problemu regulacije brzine i problemu komunikacije s gradskim vlastima od kada na Trsatu vlast obnašaju zajednički HDZ i HNS (da ne kažemo koalicija jer to po nekima nije isto). Čak je i bila na izravnoj telefonskoj liniji tijekom tiskovne konferencije jer je novinare zanimalo njeno osobno mišljenje, kao i pitanje je li se u godinu i pol dana našla na ijednom sastanku s Gradonačelnikom po pitanju MO Trsat na što je odgovorila da nije. Zaključno, kako bi rekao predsjednik HNS-a “da u svakom kukolju ima žita” tako i ovdje imamo svijetli primjer predsjednice VMO Trsat iz redova HNS-a koja zaista radi, uz odličnu suradnju s vijećnicima HDZ-a, upravo ono za što su joj građani tog dijela Grada Rijeke dali povjerenje, a to je poboljšanje komunalnog standarda što i je jedna od glavnih zadaća mjesne samouprave. To se pak nebi moglo reći za kukolj koji s viših instanci šalje takva nebulozna reagiranja pokušavajući se baviti sitnim politikanstvom ne poštujući niti malo europska načela supsidijarnosti. Njima ionako nije bitno hoće li Trsat biti prigodno okićen jer tamo ne žive, a Trsatsko svetište im je stran pojam tako da tamo ne zalaze. Jadno da jadnije ne može biti.’, zaključuje se u reagiranju HDZ-a Rijeka.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.