Home Vijesti HND osudio političke progone novinara putem Novog lista

HND osudio političke progone novinara putem Novog lista

2638
0
image001a
Osude SDP-ovog blaćenja novinara putem Novog lista

Središnji odbor Hrvatskog novinarskog društva (HND) osuđuje, kako navodi u današnjem priopćenju, javno blaćenje slobodnog novinara Gordana Malića objavom navodnih podataka iz tajnih dosjea o njegovoj povezanosti sa stranim tajnim službama čiji je cilj, ocjenjuje HND, diskvalifikacija Malićevog novinarskog istraživačkog rada.

Te tvrdnje su prvi put plasirane u javnost u mandatu vlade premijera Ive Sanadera, a danas se hajka ponavlja i ulogu progonitelja preuzima SDP, ističe HND.

Neshvatljivo je i krajnje opasno da državne institucije, pa i sam državni vrh, ponovo potiču curenje tajnih dokumenata u kojima se barata i podacima iz privatnih života hrvatskih novinara i članova njihovih obitelji. Još je neshvatljivije da to čini vlast koja je obećavala da će u svemu biti drukčija od prethodne, kao i to da novinar Gordan Malić ponovo prolazi pritiske kojima je bio izložen u mandatu HDZ-ovih vlada, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjedavajući Središnjim odborom HND-a Luka Brailo.

Tvrdnje da je Gordan Malić suradnik stranih obavještajnih službi, koje su imale za cilj diskvalificirati njegov novinarski istraživački rad, prvi put su plasirane u javnost u mandatu vlade premijera Ive Sanadera, u istom kontekstu u kojem je zbog navodne suradnje s britanskom obavještajnom službom prozivan i bivši ravnatelj policije u Račanovoj vladi Ranko Ostojić. U toj iskonstruiranoj i politički dirigiranoj hajci na oporbu i cijeli niz kritičkih novinara sudjelovale su i sigurnosno-obavještajne službe RH, kaže se u priopćenju.

Danas se, međutim, hajka ponavlja i njena je meta ponovno Gordan Malić, a ulogu progonitelja preuzima SDP u čijoj je vladi, da paradoks bude veći, i Ranko Ostojić sadašnji ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade, naglašava HND.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here