Home Najnovije HNLŽ: Rijeka Jack Pot – Dinamo 1:0

HNLŽ: Rijeka Jack Pot – Dinamo 1:0

1021
0

Sandra Morožin jedina strijelkinja na susretu, potrudila se da Dinamo u Rijeci ostavi tri boda. Nekako se ponavlja jedan za jedan scenario kada su u pitanju susreti ova dva kluba u tekućem prvenstvu. U prvom sustretu na gostovanju pobjedu su ubilježile Riječanke, zatim je Dinamo slavio u Rijeci, i sada ponovno Riječanke. Ovaj put na domaćem terenu pobijeđuju Dinamo, a sve su utakmice završile identičnim rezultatom 1:0.

Utakmice između Jack Pota i Dinama uvijek su čvrste i neizvjesne i ona ekipa koja dođe u vodstvo uglavnom zna održati rezultat do kraja susreta. Tako je bilo i u nedjelju na Krimeji. Gotovo da smo gledali ponovljenu utakmicu od prije tri tjedna, samo s izmijenjenim ulogama. Akciju koja je krenula s lijeve strane započela je Juko, proigrala je Barbaru Perić koja je loptu plasirala u prostor. Na loptu je natrčala Morožin i preciznim udarcem zatresla mrežu gostujuće vratarke Trako. Pogodak je pao, kao i u prethodnom susretu u 44. minuti.

U drugo poluvrijeme krenulo se u dobrom ritmu, no, Dinamo nije imao snage za dizanje nakon vodstva Jack Pota, a domaće su igrale točno onoliko koliko je trebalo da se rezultat održi do kraja. Igralo se uglavnom po sredini terena uz nekoliko bljeskova s obje strane, a najizgledniju priliku za postizanje pogotka imala je najbolja igračica u redovima Dinama, kapetanica Valušek koja je u 89. minuti spretno izmakla obrani Jack Pota došla na desetak metara od gola Karnjus ali u završnom udarcu nije bilo koncentracije, pa je lopta otišla u gol aut.

Nakon utakmice zagrljene riječke nogometašice proslavile su pobjedu prigodnom pjesmicom svojim novim dresovima. Naime, klub je u nastavak prvenstva krenuo novom garniturom svjetlo-plavih dresova, koji su se, sudeći po rezultatu, pokazali dobrim odabirom.

Kroz redove navijača Jack Pota proširila se informacija da Žnk Dinamo slavi svoj rođendan. Tu činjenicu nismo stigli provjeriti, no svakako je lijepo bilo čuti da su tribine na kraju susreta uz pljesak riječkim nogometašicama spontano igračicama Dinama zapjevali „Sretan vam rođendan!“

Ljubitelji nogometa koji su nedjeljno poslijepodne odlučili provesti na Krimeji, uistinu su mogli uživati. Kako u kvalitetnom nogometu ponajboljih ekipa prevenstva tako i u spontanom, naizmjeničnom raspjevanom ritmu na kraju utakmice.

I na kraju, činjenica na koju i klub i navijači mogu biti ponosni. Na utakmicama Jack Pota i na terenu i na tribinama igra se, uvijek i samo, totalni fair play. (gordana hajtić)

Odličnu sudačku trojku predvodio je glavni sudac Marin Vidulin, a utakmica je odigrana bez ijednog kartona.

Za Jack Pot su igrale: Karnjus (g), Makar, Oštarčević, Horvat, Mrakovčić, Štokan, Zandona (’76 Vrbanić), Jurić (c), Morožin, Perić i Juko

Rezultati 15 kola:

Osijek – Plamen 5:2

Rijeka Jack Pot – Dinamo Maksimir 1:0

Agram – Pregrada 1:0

-susret između Viktorije i Poleta nije odigran – kako neslužbeno saznajemo Žnk Polet odustao je od daljnjeg natjecanja u 1 HNLŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here