Home Vijesti HNS: Gdje je potrošeno 28 milijardi kuna za brodogradnju?

HNS: Gdje je potrošeno 28 milijardi kuna za brodogradnju?

1474
8

U proteklih 20 godina potrošeno je 28 milijarda kuna na namjenske i nenamjenske potpore hrvatskoj brodogradnji, a ništa od toga nije iskorišteno za povećanje konkurentnosti brodogradilišta, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske narodne stranke u Rijeci Sanjin Kuljanić, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske brodogradnje – Jadranbroda i član riječkog odbora HNS-a za gospodarstvo.

Istaknuo je da će se morati utvrditi tko je trošio taj novac i za što ga je trošio.

Gordan Rubeša, također član riječkog odbora HNS-a za gospodarstvo, ocijenio je da je “3. maj” trebalo privatizirati prije četiri godine, dok je još bilo zainteresiranih kupaca. Sad je za to najnepovoljnije vrijeme, istaknuo je i dodao kako vjeruje da će Uljanik preuzeti “3. maj” po dogovoru s Vladom RH.

U HNS-u su ocijenili da je PGS-ovo prikupljanje potpisa na peticiji za opstanak ‘3. maja’ jeftino skupljanje političkih bodova na račun radnika tog brodogradilišta.(tportal)

Previous articleTko je trebao prodati nekretninu u stečaju Brodomaterijala?
Next articleFOTO: Skupština Foto kluba Rijeka

8 COMMENTS

 1. E kad Predsjednik NO-a ovako zbori, jao si ga hrvatskoj brodogradnji…a kad ovim stupidnim izjavama pridodamo još i činjenicu da je g. Kuljanić 2001. izbo škarama i nožem rođenog oca (bilo u Crnoj Kronici NL-a) onda slobodno možemo reći još i: Jao si ga i HNS-u…Čačić ubojica, Kuljanić u pokušaju…..jebateled pa HNS je fakat sprdačina od partije…

 2. Dok Pusićka izjavljuje da su jamstva 3maju zločin prema Hrvatskoj, a Čačić bi prodao škverove i crnom ciganu, očito je da je jedini pravi zločin i nonsens u cijeloj ovoj brodograđevnoj priči to što bilo koji član HNS-a uopće išta govori na tu temu. Oni su svoje mišljenje da brodogradnju treba likvidirati odavno javno obznanili. Samo, usporilo ih je malo što su putem počeli likvidirati i ljude po cesti pa su sad tamo gdje im je i mjesto – iza rešetaka.

 3. Gosp.Kuljanić je inače poznat kao veliki “stručnjak” u području brodogradnje,vjerovatno je zato i postao predsjednik NO Hrvatske brodogradnje i njegova pripadnost HNS -u mu uopće u tome nije pomogla.Svojevremeno je bio zaposlen u brodogradilištu 3.MAJ,ali nije poznato da je ostavio ikakvog stručnog traga.U brodogradilištu “Kraljevica” koje je nažalost zatvoreno,nije baš bio poznat po pretjeranoj stručnosti.Gdje i što taj čovjek uopće radi nakon stečaja Kraljevice osim što glumi brodograđevnog stručnjaka.Inače činjenice u prvom komentaru su točne.

 4. Hote stavku po stavku troškova, pa će se nači sva mjesta gdje je curilo, a curilo je za isto delo 2-3 puta na razne firme, i razne države…pa nabave brodogradilišta, itd….

 5. Predsjednik NO hrvatske brodogradnje ne bi smio u javnost iznositi pitanja nego odgovore. Koga to Sanjin Kuljanić pita ?
  Mene smeta kad se u vezi 3 maja iznose brojke a ne kaze se da su vlastita sredstva 3.maja u sanaciji 3.2 milijarde.
  Posebno je cudno kad predsjednik NO hrvatske brodogradnje iznosi brojke koje neupucenima daju negativnu sliku o hr brodogradnji a da ne kaže obrazloženje tih brojki.
  Rekli su mi da je kraje osamdesetih 3maj imao akumulaciju od 600 milijuna dm. Poslije je Marković Rohatinski tečaj pojeo izvoz. Da li bi posao predsjednika NO hr brodogradnje bio da argumentira za ili protiv brodogradnje?

 6. Predsjednik NO hr brodogradnje se pita u što su utrošena sredstva za sanaciju škverova u zadnjih dvadeset godina? Zašto ne u zadnjih 30, 40 godina? Rekli su mi da je 3.maj krajem osamdesetih imao akumulaciju od 600 mil DM. Poslije je Marković Rohatinski tečaj dinara i kune sredio izvoz.

  Pitanje je zašto predsjednik NO hr brodogradnje iznosi brojke bez obrazloženja koje neupućenima daju negativno svjetlo na hr brodogradnju. Da je to isto rekao predsjednik saveza poljoprivrednika, bilo bi shvatljivo. Ovako nije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here