Home Sport HNS podržao intervenciju policije na Kantridi

HNS podržao intervenciju policije na Kantridi

2457
0
mamic-suker-hns-dinamo-euro-pozadina
‘HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je, primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente.’

Iz HNS-a osvrnuli su se na navijačke nerede koji su se zbili tijekom utamkice Rijeke i Hajduka na Kantridi. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

‘Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje zbivanja na utakmici MAXtv Prve lige između Rijeke i Hajduka koja su jasan primjer neprihvatljivog ponašanja na nogometnim stadionima protiv kojeg se treba nastaviti boriti snažnim mjerama.

HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je, primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente. Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih. Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje.

Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima.’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here