Home Sport Hrvatska nogometna ljiga: Protupravno odgođena utakmica, hoće li Rijeka dobiti odštetu?

Hrvatska nogometna ljiga: Protupravno odgođena utakmica, hoće li Rijeka dobiti odštetu?

1398
4

Skandalozna odluka HNS-ovog povjerenika Josipa Breznija o otkazivanju utakmice Rijeke i Dinama sigurno će podići veliku prašinu u ionako  iskompromitiranim hrvatskim nogometnim krugovima. Naime, HNS-ov pravilnik ne dozvoljava odgodu utakmice zbog bolesti te je u slučaju da Dinamo nije bio u stanju započeti utakmicu, rezultat trebao biti registriran 3:0 za Rijeku. Prema pravilniku HNS-a utakmice se mogu odgoditi samo: 1.) Ako klubu nedostaju dva ili više hrvatska reprezentativca, 2.) U slučaju dana žalosti, 3.) U slučaju elementarne nepogode. Dakle, ne postoji mogućnost odgode u slučaju bolesti igrača. Ovakav presedan, omogućiti će u budućnosti da bilo koji klub kojem ne odgovara termin utakmice (bilo zbog ozljeda ili žutih kartona), simuliranom virozom izazove odgodu utakmice i tako dovede u pitanje regularnost prvenstva.Pravno gledajući (što je potvrdio i pravni stručnjak portalu www.nogometni-magazin.com), Rijeka bi u ovom slučaju imala mogućnost u sudskom procesu protiv HNS-a i povjerenika za natjecanje zatražiti odštetu.

c/p 18. i 19. članka HNS-ovog pravilnika o natjecanju:

Članak 18.

 

Ako momčad daje više od dva igrača u reprezentacije Hrvatske radi odigravanja utakmice predviđene kalendarom natjecanja, onda će joj se na njezin zahtjev izmjeniti raspored odigravanja prvenstvene ili kup utakmice.Odluku o odlaganju utakmice iz stavka 1. donijet će nadležni natjecateljski organ i o njoj obavijestiti zainteresirane klubove pismeno ili brzojavom, najkasnije tri dana prije rasporedom utvrđene utakmice čiji se termin pomiče.

Odredbe iz stavka 1. nisu obvezne za natjecanje juniora, kadeta i pionira. Uvjeti za odgodu tih utakmica utvrđuju se propozicijama odnosnog natjecanja.

Članak 19.

 

 

Ako se odlukama nadležnog državnog organa zbog dana žalosti zabrani održavanje športskih priredbi ili se utakmica odreńenog dana ne može odigrati zbog razloga više sile (potres, poplava, požar i sl.), onda se ta utakmica automatski odgađa.Odgođena utakmica će se odigrati idući dan u isto vrijeme ukoliko je prestao razlog odgode i ukoliko propozicijama natjecanja nije drugačije predviđeno. Ako se odgođena utakmica ne može odigrati idući dan, natjecateljski organ će odrediti novi termin za odigravanje utakmice, vodeći računa da se ne ugrozi regularnost natjecanja.

Prije početka utakmica koje se igraju poslije isteka dana žalosti, izražava se sućut minutom šutnje na način predviđen Pravilima nogometne igre.

Previous article‘Gole vijesti’ – Sandre Dabo (VIDEO)
Next articleBilić ljubio brinetu na riječkom autobusnom kolodvoru

4 COMMENTS

  1. koj lopovluk….nadam se da će sada Direktor Rubeša pokazati zube i traziti odstetu od 3 boda
    a pored toga što je dopredsjednik udruge prvoligaša zajedno s predsjednikom Štimcem poduzeti
    nešto konkretno…..
    Dinamo= Seronje….

  2. Rubeša je pička koja nema pojma o nogometu i to njegovo neznanje i činjenica da je mlakonja su i jedan od razloga što je klub u banani (kako i neće biti kad je direktor kluba čovjek koji nema veze s nogometom). Smiješno je od takvog čovjeka očekivati da će reagirati.

  3. Daj ohladite… ako je pravilnik los onda ga se ni ne treba drzat ko pijan plota. Nije to zakon. Najpravednije je da se utakmica odgodi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here