Home Vijesti Hrvatska pošta odbila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita, ‘Antifašisti’...

Hrvatska pošta odbila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita, ‘Antifašisti’ tvrde da homoseksualci imaju veća prava od partizana!

309
0

Hrvatska pošta (HP) nije odobrila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita, što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Titova rođenja.

Prigodni poštanski žig je uobičajen za neke manifestacije i događanja, a njime se htjelo dopuniti obilježavanje 130. obljetnice Titova rođenja filatelističkom izložbom u prostorima SABA-e u zagrebačkoj Hatzovoj ulici koja će biti otvorena 1. prosinca. Žig s Titovim likom trebao je biti u upotrebi u samo jednoj pošti, onoj u zagrebačkoj Jurišićevoj, i to na samo jedan dan. No ni to nije odobrila Hrvatska pošta, ističu antifašisti.

“Njihov razlog odbijanja je bio taj da je Josip Broz rođen u svibnju, a mi tražimo žig u studenome. To nam je rečeno telefonskim pozivom. Probali smo objasniti da mi 130. obljetnicu Titova rođenja obilježavamo cijelu godinu, a ne samo jedan mjesec te da je žig sastavni dio filatelističke izložbe i koristio bi se samo jedan u jednoj pošti. No uskoro smo izgubili svaku nadu”, kazao je za Hinu predsjednik SABA-e Franjo Habulin.

Dodaje i kako ne smatra da odbijenica HP-a nužno ima političku pozadinu, ali da su možda ipak u pitanju neki drugi razlozi. Upitan, pak, za komentar politike Hrvatske pošte u izdavanju prigodnih žigova i dopisnica, kao što je bila HP-ova prigodna dopisnica za ovogodišnju 20. obljetnicu zagrebačkog Queer festivala, Habulin je iznio svoj zaključak.

“Nisam baš siguran da su homoseksualci i partizani u Zagrebu jednako dobrodošli. Moderno je pozivati se na ljudska prava, a u skladu s tim – lakše se odobrio zahtjev LGBT zajednice nego zahtjev za žig za izložbu poštanskih maraka s likom Josipa Broza Tita”, kazao je Habulin

Previous articleSumnjao da ga žena vara: Odlučio postaviti kameru, a snimka ga ostavila u nevjerici (VIDEO)
Next articleKanađani: Zaustavili smo najboljeg veznjaka na svijetu, možemo i Modrića

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here