Home Sport Hrvatska pred SP u rukometu ostala bez jednog od najboljih igrača

Hrvatska pred SP u rukometu ostala bez jednog od najboljih igrača

176
0

Najbolji igrač Hrvatske s prošlog Europskog rukometnog prvenstva Tin Lučin otpao je s popisa izbornika Horvata zbog ozljede. Više od mjesec dana ima poteškoća s ramenom, ali je bio uvjeren da će bolovi uz liječnički tretman u Poreču biti podnošljivi te da će biti na raspolaganju izborniku hrvatske rukometne reprezentacije, izvijestio je HRS. Premda ga je izbornik jučer poštedio nastupa protiv Italije, jutros je postalo jasno da je Lučinovo rame u takvom stanju da ne može izdržati sve napore.

Stoga je izbornik Hrvoje Horvat odlučio pozvati Tomislava Severeca, igrača RK Nexea. Na novom popisu, koji je upravo objavljen, nalazi se još jedno novo ime, ali svima poznato – Jakov Gojun. On bi trebao pomoći hrvatskoj obrani da bude još bolja, čvršća i kvalitetnija. Od igrača koji su bili na pripremama u Poreču izbornik se zahvalio mladom Karpu Sirotiću, koji ostaje na širem popisu igrača.

Inače, hrvatska reprezentacija je jutros odradila lakši, regeneracijski trening, a nakon toga igrači su dobili dva dana predaha. Novo okupljanje zakazano je na Novu godinu u 16 h u hotelu Westin.

Odmah nakon kraćeg druženja s novinarima igrači će krenuti prema Poreču i od 2. siječnja 2023. godine kreću završne pripreme za Svjetsko prvenstvo. Tijekom završne faze priprema Hrvatska će igrati tradicionalni Croatia Cup u porečkoj dvorani Žatika. Uz domaćina, sudjelovat će još Sjeverna Makedonija i Izrael.

Prva utakmica igrat će se 6. siječnja 2023. godine u 20:15 između Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Dan kasnije, 7. siječnja u istom terminu, sučelit će se Sjeverna Makedonija i Izrael, dok će Croatia Cup također u 20:15 zaključiti Hrvatska i Izrael 8. siječnja 2023.

Popis igrača:

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB

MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL

MARIN JELINIĆ – RK NEXE

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE

PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB

ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

LUKA CINDRIĆ – BARCA

IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE

ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB

LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN

JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB

TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE

Previous articleBogatim dvodnevim programom Opatija dočekuje Novu godinu
Next articleCrkva iskoristila uvođenje eura za znatno poskupljenje cijene usluga

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here