Home Vijesti I gradonačelnik Opatije zatražio odvajanje Kvarnera i Istre od Hrvatske!

I gradonačelnik Opatije zatražio odvajanje Kvarnera i Istre od Hrvatske!

3148
1
????????????????????????????????????

Nakon Liste za Rijeku i načelnika Kriznog stožera Borasa Mandića, koji su danas zatražili epidemiološko odvajanje Kvarnera i Istre od ostatka Hrvatske, pridružio im se i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić:

‘Ovim putem moram izraziti nezadovoljstvo trenutnom situacijom, odnosno izbjegavanjem Stožera civilne zaštite da Hrvatsku podijeli u regije i time spasi turističku sezonu u onim županijama koje imaju povoljnu epidemiološku situaciju. Tu prvenstveno mislim na Primorsko-goransku i Istarsku županiju koje broje daleko najviše turista u Hrvatskoj te uz sve to imaju itekako povoljnu situaciju s korona virusom. Moramo zadržati ove dobre turističke brojke, odnosno brinuti o egzistenciji mnogih obitelji, poduzetnika koji ovise o turizmu, ali i o proračunu naših gradova, županija i same države. Ne moram niti govoriti koliko problema imaju građani Primorsko-goranske i Istarske županije koji rade u susjednim zemljama, i dnevno ili tjedno odlaze u Italiju ili Sloveniju. Zašto se nove mjere Stožera odnose na cijelu Hrvatsku, odnosno zašto naši poduzetnici moraju snositi posljedice loše epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji?!

Stoga od Vlade i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tražim da žurno Hrvatsku podijele u epidemiološke regije, odnosno zelenu, narančastu i crvenu regiju što bi bila jasna poruka ostalim zemljama, pogotovo onima o kojima ovisi naš turizam. Isto tako tražim da se mjere određuju po regijama, a ne linearno za sve županije.

Više nemamo vremena, odluke se moraju donijeti što prije!’, zaključuje svoje reagiranje opatijski gradonačelnik.

1 COMMENT

  1. Ja bi i izbacio županije kao pojam u državnoj administraciji, to mi zvuči crkveno i srednjovjekovno. A i općine smanjiti na prvobitno stanje za vrijeme HR u Jugi. Povećala bi se effikasnost i smanjili troškovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here