Home Biznis I Guceriev pobija Ježićevo svjedočenje?

I Guceriev pobija Ježićevo svjedočenje?

2316
0

Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu na Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti svjedočenjem Mihaila Gucerieva, vlasnika ruske naftne tvrtke Russneft koji je mađarskim istražiteljima navodno svjedočio suprotno USKOK-ovom krunskom svjedoku Robertu Ježiću.

Ježić tvrdi da je pet milijuna eura na računu njegove švicarske tvrtke Xenoplast bilo namijenjeno Sanaderu kao mito MOL-a za dobivanje upravljačkih prava u Ini. Ruski naftni magnat Guceriev navodno tvrdi da je riječ o novcu namijenjenom za ostvarenje projekta Družba Adria u Hrvatskoj.

Direktor tvrtke Hangarn Oil Products Imre Fazekas je pak u svom svjedočenju, kako se i očekivalo, pobio iskaz krunskog svjedoka Ježića. Ustvrdio je kako je pet milijuna eura isplaćeno Ježićevoj tvrtki Xenoplast kao predujam koji se odnosio na ugovore o otkupu zemljišta i transportu nafte u projektu Družba Adria, a za kompaniju Russneft. Svjedok tvrdi da je u posao s Ježićem ušao svjestan da bi mu mogao pomoći u realizaciji projekta zbog svojih političkih veza.(HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here