Home Sport I Milinović i Hrstić nepoželjni na Kantridi

I Milinović i Hrstić nepoželjni na Kantridi

379
1

Damir Milinović, 36 godina, bivši igrač Rijeke, Dinama, Bochuma, Salzburga, Pomorca, a prošle sezone trener županijskog ligaša Krka, kreće u svoju prvu trenersku avanturu. U tandemu s Denisom Lopcem preuzeo je momčad Pomorca. Kostrenski brod u rukama “senjskih uskoka”, Milinović vuče korijene iz Cesarice, a Lopac je Senjanin.

Za obojicu je priznanje i izazov (za Pomorac dobro rješenje), nakon što su na Kantridi naišli na zatvorena vrata. Lopac je radio u omladinskom pogonu, ali kako nije član “vladajućeg lobija”, proglašen je “tehnološkim viškom”(?), a Milinović je ove sezone treba raditi s mladim igračima Rijeke (drugom ekipom), onima na posudbi, bio je kandidat i za trenera u omladinskom pogonu, ali odgovor na molbu (fućkaj obećanje…) nije dobio.

Trener u odlasku, Boris Tičić, rekao je kako klub napušta čiste savjesti. Naglasivši da u Pomorcu ima previše ljudi koji bi se bavili trenerskim poslom i željeli imati upliva u sastav. Nije to predsjednik Miroslav Uljan. “Ne želim imenovati čovjeka koji je želio odlučivati o svemu”, rekao je Tičić. Je li to Đuro Vičević? Nebitno. Direktor kluba je Drago Čohar, nekad uspješni trener, a u mladosti rasni strijelac. Na njemu je voditi kadrovsku politiku.

Kantrida ne želi ni Hrstića?

Milinović nema licencu, krenuo je u Akademiju, pa će Lopac biti prvi trener. Za obojicu je to veliki motiv i obveza. Nakon što ih Kantrida nije htjela.

Ista je priča, još drastičnija, s Milošem Hrstićem (vodi trećeligaša Grobničana), jednim od najboljih igrača Rijeke svih vremena. Njemu je šef omladinske škole, nekadašnji suigrač, objasnio da je “nepoželjan”. Hrstić je tražio objašnjenje kod predsjednika kluba Ivana Frančiškovića. Saznao da nikada nitko tako nije rekao na sastanku Izvršnog odbora. Pojeo vuk magare…(Jutarnji.hr)

1 COMMENT

  1. Članak je jednostran.
    Tko je doveo Milinovića na poziciju prvog trenera, a još nema ni licencu?
    Koliko je Lopac u omladinskom pogonu NK Pomorac?
    To su pitanja na koje se traži odgovor. Pojeo vuk magare…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here