Home Sport I ove godine boardat će se uz samo more!

I ove godine boardat će se uz samo more!

1202
0

Deveti Carnival Snowboard Session, što će se održati u subotu 4. veljače, donijet će i ove godine snijeg u centar Rijeke, uz samo more. Jedinstveno snowboard natjecanje ostaje na fenomenalnoj lokaciji, na Gatu Karoline Riječke, opet ugošćuje ridere iz brojnih europskih zemalja, snowboard vikend kulminirat će hip hop koncertom,drugu godinu za redom donosi film festival s amaterskim snowboardclipovima, ali i neke novine 😉

Po prvi put snage će odmjeriti i curice i dječaci – i to na Carnival Snowboard Session Kids-u! Natjecanje će se održati između kvalifikacijskih rundi i finalnih nastupa “velikih” ridera, a u njemu mogu sudjelovati svi zainteresirani. Potrebno je samo poslati prijavu na info@snowboard-nine.hr do 01. veljače 2017.
U glavnom natjecanju uvodi senova nagrada – rider čiji trik žiri proglasi najboljim kući će ponijeti sat Nixon. Za nagradni fond od 1.200 eura borit će se natjecatelji iz Austrije, Hrvatske, Nizozemske, Slovenije i Srbije.
Svoj dolazak na ovogodišnje izdanje natjecanja potvrdio je prošlogodišnji pobjednik NejcFerjan (SLO), višestruki pobjednik natjecanja u prethodnim godinama Erik Harc (SLO), a nakon dugo vremena se na natjecanje vraća i austrijska snowboarding legenda Rudi Janda koji je Carnival Snowboard Session proglasio svojim najdražim natjecanjem.

Carnival Snowboard Session 2016. from Snowboard klub Nine on Vimeo.

Carnival Snowboard Session je natjecanje u “slopestyle” disciplini koja je kao olimpijska disciplina inaugurirana 2014. u Sočiju.Natjecatelji će ove godine snage odmjeriti na nešto izmijenjenoj stazi, no fokus samog natjecanja će i dalje ostati na “railovima”, odnosno na izvođenju trikova na ogradama i zidovima koji će biti raspoređeni po stazi.
Dan prije samog natjecanja, u petak 3. veljače, organizatori će usnowboard priču pokušati uvući Riječane i Riječankedrugim po reduCarnival Snowboard Film Festivalom na kojem će prikazivati amaterske snowboardclipove. Projekcije će biti prikazane u Filodrammatici, a ukoliko ste se okušali u snimanju snježnih vratolomija prijavite svoj clip slanjem maila na prijave_csff@carnivalsnowboardsession.com. Najboljeg ili najbolju čeka nagrada – snowboard oprema.
Carnival Snowboard Session se odvija od 2008. godine i danas je jedno od najdugovječnijih natjecanja takvoga tipa na svijetu. Natjecanje je u kalendaru World Snowboard Tour-a i boduje se za završni poredak vozača koji se natječu unutar spomenute federacije. Tijekom godina natjecanje je privuklo brojne natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Bugarske, Nizozemske, Poljske, Mađarske i Njemačke.

Previous articleLeonard Zuta o pripremama ‘bijelih’
Next articleRijeka dovela braniča iz Serie A!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here