Home Vijesti Institut za rat: Ukrajinci mijenjaju taktiku, novi problemi za Ruse

Institut za rat: Ukrajinci mijenjaju taktiku, novi problemi za Ruse

741
0

Institut za proučavanje rata objavio je novu analizu i kartu sukoba u Ukrajini. U nastavku prenosimo dijelove.

Navode da bi se ukrajinske snage uskoro mogle početi povlačiti iz Lisičanska i Luhanske oblasti, a cilj povlačenja je da prisile rusku ofenzivu da prerano kulminira. Zbog stabilne, ali ipak ograničene ukrajinske obrane Severodonjecka, ruske snage plaćaju visoku cijenu unatoč novoj ruskoj taktici koja je trebala ograničiti ruske žrtve.

Kijev bi mogao nastaviti s ovim pristupom sve dok ruski napad ne kulminira ili dok ukrajinske snage ne dođu do obrambenijih položaja duž utvrđenih gradova i mjesta.

Tempo i ishod sljedeće faze rata djelomično će ovisiti o sposobnosti Rusije da povrati borbenu moć snaga koje su sudjelovale u bitci kod Severodonjecka. Preostale ruske snage u Severodonjecku morat će prijeći rijeku Siverski Donets kako bi dalje sudjelovale u ruskoj ofenzivi.

Taj bi pokret mogao potrajati jer su Rusi uništili tri glavna mosta preko rijeke u blizini grada. Ruskim snagama koje su se uključile u kontinuirane ofenzivne operacije u Severodonjecku također će trebati neko vrijeme da obnove borbene sposobnosti prije nego što se uključe u napade na Lisičansk.

Neimenovani dužnosnik Pentagona izjavio je da ruske snage i dalje trpe značajne gubitke u borbama za male teritorijalne prednosti, a ruske skupine koje su se borile u Severodonjecku vjerojatno su izgubile osoblje i opremu.

Ukrajinski tim za obavještavanje o sukobima izvijestio je da je Kremlj zamijenio zapovjednika Zapadnog vojnog okruga Aleksandra Žuravljeva bivšim zapovjednikom 8. kombinirane armije Andrejem Sičevojem. Navodno je smijenjen i šef stožera za oružje za masovno uništenje Aleksej Zavizion.

Previous articleSEXPERTIZA by Marija A. Štrajh: Mreže
Next articleNives Celzijus ponovno zapalila mreže, ljudi počeli zazivati Tomaševića!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here