Home Biznis Intel Corp zabrinuo ulagače

Intel Corp zabrinuo ulagače

1167
0

Intel Corp, najveći proizvođač mikročipova za osobna računala, objavio je upozoronje o predviđenim prihodima u četvrtom kvartalu 2008, zbog slabe potražnje za računalnom opremom.

Nakon objave u srijedu, cijene tehnoloških dionica pale su u prosjeku za 5%, što se odrazilo na Dow Jones koji je završio u minusu od 2,7 posto.Kako prenosi Reuters, Intel je snizio predviđanja o prihodima na 8,2 milijarde dolara sa prijašnjih 9 milijardi u 11 mjesecu 2008, dok se predviđeni gubici od ulaganja procijenjuju na 1,2 milijarde dolara sa prijašnjih 50 milijuna dolara. Situacija za Intel bila bi i lošija da nije na tržište izbacio “Intel Atom” procesor koji pokreće slabija računala sa cijenom od samo nekoliko stotina dolara, čija potražnja u uvjetima ozbiljne recesije raste. 

 Ipak ovakve vijesti i nisu neko iznenađenje s obzirom na ekonomsku krizu i rekordnu nezaposlenost u SAD. Kako ističu analitičari, Intel je i dalje vodeća korporacija u industriji računalnih procesora, sa snažnom bilancom, što dugoročno ipak donosi sigurnost za dioničare.

by rijekadanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here