Home Mozaik Ispad vlasnice apartmana: “Gosti ostavljaju prljave apartmane i kradu. Najgori? Talijani”

Ispad vlasnice apartmana: “Gosti ostavljaju prljave apartmane i kradu. Najgori? Talijani”

227
0
pexels haleyve 2087391

Slikama osuđuje nepristojnost nekih gostiju i prikazuje stanje apartmana koji je upravo napustio par turista

Kad se iznajmljivači žale. Marta Cantoni, 28-godišnjakinja iz Bielle upravlja s desetak kuća za iznajmljivanje. Oslanja se na AirBnb i Booking. Oglasila se  na TikToku i video je postao viralan sa 780 tisuća pregleda, 14 tisuća lajkova i preko 2700 komentara. Na slikama osuđuje nepristojnost nekih korisnika i prikazuje stanje apartmana koji je upravo napustio turistički par. Mlada poduzetnica snima otpad razbacan po kući, sudoper pun prljavog posuđa i lonaca za pranje, poplavljenu sobu i potpuno uništenu hidromasažnu kadu.

Što je Marta Cantoni rekla u videu

Mlada žena pokazala je jedan od stanova kojima upravlja, a koje su posljednji klijenti ostavili u groznom stanju: “Htjela bih reći da su najgori u godini.” Djevojka kreće iz kuhinje, pokazuje nered koji je ostao i na ploči za kuhanje i na stolu i u hladnjaku. “Radijatori upaljeni, prozori otvoreni i 30 stupnjeva, klima ostavljena, svakakvi predmeti u svakom kutu kuće”, objašnjava. Marta nastavlja horor obilazak kuće. “Poštedit ću vas kupaonice – dodaje – pokazat ću vam sobu s hidromasažom” i tu je situacija strašna. “Pokušala sam ih kontaktirati, ali su me blokirali”, dodala je.

@corrieredellasera

Marta Cantoni gestisce una decina di case in affitto su Booking, il sogno imprenditoriale a portata di mano, secondo molti. Basta avere un appartamento. Si pensa: «Quasi quasi ci faccio un Airbnb». Ma non è tutto rose e fiori, come spiega Marta. Che poco tempo fa ha postato un video che è finito per diventare una sorta di manifesto delle difficolta. O se si preferisce delle (in)decenze o della maleducazione. Anche perché il filmato ha fatto il botto: 780 mila visioni (più dei 608 mila alloggi disponibili sulla piattaforma Airbnb in Italia alla data 2023), 14 mila like e oltre 2700 commenti. Per sua stessa ammissione, non mirava a suscitare tanto interesse. #notiziedelgiorno #corrieredellasera

♬ suono originale – Corriere della Sera – Corriere della Sera

„Zarada? Nije loše, dobro živim tamo i jako uživam

Ali nije sve ružičasto. Morate ganjati ljude za novac. Oporezivanje je veliko (porezi državi i postotak Bookingu)…”, rekla je za Corriere. O Bookingovoj zaštiti objašnjava: «Ako gost puši u kući ili se treba dodatno čistiti, Booking nam kaže da može intervenirati samo ako se nešto uništi. Ali ništa se ne može učiniti zbog prisutnosti neprijavljenih životinja, pušenja, dodatnih troškova ili krađe ručnika.”

Česte krađe

Da ne govorim o krađama: «Kradu ručnike i noževe. U stanu u Bielli ih moram brojati svaki mjesec jer ih kradu ili bacaju. Jednom sam opremila stan svijećama i lampionima koje sam kupila u Ikei. Jako slatko, skupo. Ja to volim. Čine okoliš toplim… no ukrali su mi ih.”

Najgori su Talijani

Najnepristojniji? „Često su to Talijani, posebno mladi. Oni su ti koji osjećaju da imaju najviše prava raditi što žele. Drugi su, naprotiv, susretljivi, ljubazni i korektni. Kao Amerikanci i Sjeverni Europljani.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here