Home Mozaik Isplivao skandalozan video: Ova tvrtka traži od zaposlenica da se skinu u...

Isplivao skandalozan video: Ova tvrtka traži od zaposlenica da se skinu u donje rublje prije preuzimanja smjene

388
0

Ako žele sačuvati svoja radna mjesta, zaposlenice tvrtke Wildberries prisiljene su skinuti se u donje rublje prije preuzimanja smjene, otkrio je video o kojem su se u nedjelju raspisali brojni ruski portali.

Tvrtka Wildberries najveći je ruski online trgovac koji je 2004. godine osnovala Tatjana Bakalčuk, a čelnici kompanije zasad nisu komentirali snimku.

Portal Gazeta naveo je da je pregled navodno osmišljen kako bi se spriječile krađe.

“Zaposlenici se moraju skinuti u donje rublje i predati stvari inspektorima. Eto, tako se čelnici kompanije bore protiv lopovluka”, izvijestio je i kanal Mash na Telegramu i priložio snimku kao dokaz.

A da je zapis autentičan, portalu Life je potvrdio i bivši zaposlenik te tvrtke, čovjek koji je tamo izdržao samo tri dana.

“Djelatnici se pod nadzorom video kamera izuvaju i odlaze na pregled u kratkim hlačama i radnim čizmama, ne smiju hodati ni u vlastitim cipelama. Odjeća se pažljivo ispituje radi prisutnosti zabranjenih predmeta, a to uključuje i telefone, satove, nakit…”, rekao je, između ostalog, taj neimenovani muškarac te dodao da zaposlenici potom preuzimaju uniforme na kojima nema džepova.

“Svrha pretresa je onemogućiti unos manjih i vrijednih predmeta kako djelatnici kasnije ne bi ukradenu robu prikazivati kao njihovo vlasništvo”, pojasnio je tu proceduru jedan od čitatelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here