Home Mozaik Ispovijest kćeri vođe yakuza: ‘Otac je dopustio drugima da me siluju, ležala...

Ispovijest kćeri vođe yakuza: ‘Otac je dopustio drugima da me siluju, ležala sam krvava i u modricama’

437
0

Shoko Tendo je kći slavnog Hiroyasu Tenda, čovjeka poznatog u cijelom svijetu. Njezin otac Hiroyasu Tendo bio je član najopasnije bande na svijetu – japanskih “yakuza” – te ju je prisilio u seksualno ropstvo na pet godina, nakon čega je uspjela pobjeći.

Banda od oko 35.000 članova čini da mafija izgleda kao dječji vrtić. Poznata je po masovnim ubojstvima, trgovini organima i ritualnom odsijecanju malog prsta.

Dok statistike pokazuju da se divlja kriminalna skupina smanjuje, likvidacije se ne prestaju događati i to pred brojnim svjedocima. Žene imaju loš status u yakuzama, a žene i kćeri često su prisiljene na prostituciju od strane članova vlastite obitelji.

Shoko Tendo, kći vođe bande, napisala je memoare o svom iskustvu, otkrivajući da je njezin otac dopustio drugim članovima da je siluju u više navrata, ostavljajući je “krvavu i u modricama” u hotelskoj sobi.

Zbog toga je postala ovisna o drogama kojima su je opskrbljivale “yakuze”. Šoko su često i okrutno tukli isti oni kojima je bio zadužen njen otac, zbog čega je imala modrice, slomljene kosti i puknuće bubnjića.

– Svaki put kad sam upoznala novog muškarca, mislila sam da će biti drugačije – rekla je.

Sada je u ranim pedesetima. Podvrgnula se plastičnoj operaciji kako bi sakrila svoje ozljede, no emocionalni i fizički ožiljci su ostali.

Vjeruje se da yakuze vode trgovinu bijelim robljem u Japanu, mameći žene diljem svijeta obećanjem vize. Oduzimaju im putovnice i stvaraju dugove, tjerajući ih da rade u bordelima kako bi ih isplatili.

Pretpostavlja se da su kapitalizirali svoj status destinacije seks turizma u Aziji. Njihova mreža bordela nije samo u Japanu, već iu Koreji, Tajlandu i na Filipinima, gdje stranci mogu ići posebno na seks zabave.

Do sada je samo jedna žena bila vođa “yakuza” – Fumiko Taoka, koja je do 1984. vodila bandu svog preminulog supruga Kazuo Taoka.

Banda je prepoznatljiva po tetovažama po cijelom tijelu, ali i po odsječenom malom prstu. Članovi bandi pristupaju mačevanjem i meditacijom, ali amputacija malog prsta je kazna ako prijeđu granicu, obično ako ne mogu platiti kockarske dugove ili ne obave zadatke, poput ubojstava ili uvoza droge. Ovaj proces je poznat kao “jubicume” – što doslovno znači “skratiti na prst”.

Na vrhuncu moći banda je imala 184.000 članova.

Previous articleProruski dužnosnik ubijen autobombom u južnoj Ukrajini
Next article‘Je li ovo primjereno za obiteljski vodeni park?!‘: zabrinuta mama objavila snimku s bazena, zasmetalo joj je izdanje jedne žene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here