Home Food & Travel Istraživanje: 41 posto sladoleda na Kvarneru je upitne kvalitete, vlasnici ga naplaćuju...

Istraživanje: 41 posto sladoleda na Kvarneru je upitne kvalitete, vlasnici ga naplaćuju kao suho zlato

927
1

Nastavni zavod za javno zdravstvo od početka godine analizirao je 75 uzoraka iz cijele Primorsko-goranske županije i 41 posto njih upitne je kvalitete, s bakterijama.

Neoprane ruke, prljavom krpom prebrisana radna površina na koju se odloži žličica koja završi kod kupca. Sve to rezultira bakterijama u sladoledu, a čini se da to nije rijetko. Nastavni zavod za javno zdravstvo od početka godine analizirao je 75 uzoraka iz cijele Primorsko-goranske županije i 41 posto njih upitne je kvalitete, s bakterijama.

Najčešće krivi ljudski propusti

Stručnjaci pojašnjavaju – u pojedinim uzorcima sladoleda pronađen je povećan broj bakterija koje su dokaz higijenskih propusta. “Najčešće su, moram priznati, nekakvi ljudski propusti. Pogotovo ako je nekakva špica pa svi žele što prije poslužiti goste onda se tu zna dogoditi nekakav propust ili pak u nekakvim higijenskim mjerama, opet zbog nekakve brzine neki postupak se ne napravi kako treba”, pojasnila je Tamara Muždeka Živković, stručna suradnica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

“Baš zbog ovih stvari najviše volim kupovni sladoled, a prođe koliku-toliku kontrolu i zbog neke sigurnosti. Plus toga je i skupo, s ovim su kuglicama stvarno pretjerali”, kazala je Lorena Petrović iz Rijeke. “Istom rukom s kojom primaju novce daju i hranu i kornete i sve što jedemo”, rekla je Kora Kosić iz Zagreba.

Ipak, na jednom mjestu u Opatiji ne. Kažu da itekako paze baš na te stvari. “Ovdje na dan prodajemo oko 800 do tisuću kuglica. Osim naše kvalitete, najbitnija nam je čistoća. Često uzimaju briseve, dolaze nas provjeravati i do sada nismo imali nikakvih problema”, istaknula je Lucija Dunatov, djelatnica ugostiteljskog objekta u Opatiji. (net.hr)

Previous articleRestoran gošći naplatio – prazan tanjur! Vlasnica dala obrazloženje za tu odluku
Next articleNikolina Pišek je nakon Vidojeve smrti morala napraviti hitan potez

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here