Home Najnovije Ivan Leko traži isplatu ugovora do kraja, poručio predsjedniku Hajduka: ‘Javit će vam...

Ivan Leko traži isplatu ugovora do kraja, poručio predsjedniku Hajduka: ‘Javit će vam se iz Belgije moj odvjetnik…’

412
0

Sad već bivši trener splitskog Hajduka, Ivan Leko, dobio je otkaz početkom tjedna. Uprava kluba više nije imala strpljenja s kiksevima pa su se odlučili na promjenu na klupi. Kap koja je prelila času sigurno je bio poraz od Osijeka, i to na domaćem terenu.

Odluku o smjeni Leke objasnio je Lukša Jakobušić, i to na predstavljanju novog trenera Mislava Karoglana koji se zapravo vratio u Hajduk nakon nešto manje od godinu dana. Jakobušić je u objašnjavanju te smjene tumačio kako je ostao s Lekom u korektnim odnosima, samouvjereno je rekao da su se “dogovorili da će se dogovoriti”.

Ipak, to neće biti tako jednostavno, pišu Sportske novosti. Naime, izgleda da od dogovora nema ništa, jer smijenjeni trener sa svojim stožerom traži ispunjenje isplate iz ugovora. Objavljeno je da će Leki pripasti oko 700.000 eura, jer je tako navodno uglavljeno u ugovoru.

Nepoznato je ipak o kojim se svotama radi, moguće je da će Hajduk morati isplatiti mnogi više Leki i njegovim ljudima. No sada se javljaju navijači, među njima, npr, i izvjesni Damir, da ne nabrajam druga imena, koji se čude “otkud obraz Leki da inzistira na plaćanju odštete do zadnjeg centa”.

Jer Leko je toliko govorio i objašnjavao kako je emotivno vezan za “bijele” pa kako je on “kao trener do sada zaradio velike novce, zašto sad ustrajavao na potpunoj isplati”. Tako se dodatno pokušava ocrniti Leku do krajnjih granica, što on apsolutno ne zaslužuje.

Ugovor se mora ispoštovati. U vrijeme kada je Edoardo Reja poželio otići u Lazio, pozvao se na klauzulu da će u slučaju odlaska budući klub platiti Hajduku 150.000 eura. Tako je i bilo. Međutim, tadašnji predsjednik Joško Svaguša inkasirao je ukupno 400.000 eura i to zato što je s Rejom otišao i kondicijski trener Luigi Febbrari. On nije imao takvu klauzulu, pa je Svaguša tražio za njega 250.000. Postavio se tvrdo.

Tako je i Leko poručio predsjedniku Hajduka: “Javit će vam se iz Belgije moj odvjetnik…”. Leko traži svoja prava i to nema blage veze s njegovim osjećajima pripadanja Hajduku, već se tu radi o Lekinom odnosu prema Jakobušiću. (nogometne)

Previous articleOvaj natpis na ulazu u zgradu potpuno je zbunio stanare
Next articlePlaca još uvijek pod vodom, trgovci rade u otežanim uvjetima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here