Home Mozaik Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle zajedno ponovno otkrivaju Europu!

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle zajedno ponovno otkrivaju Europu!

777
0

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture, zahuktale su se pripreme projekta Re(discovering) Europe / Ponovno otkrivanje Europe,Paola Magellija i Olivera Frljića. Osim interaktivnih radionica, performativne kuhinje i predavanja kao osnovnih sastavnica ovog projekta, veliki je interesupravo za kazališnu predstavu „Gorski divovi“ pod redateljskim vodstvom Paola Magellija nastalu po nedovršenoj drami nobelovca Luigija Pirandella čiju premijeru očekujemo 2. ožujka u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Ovo je prvi projekt HNK Ivan pl. Zajc koji je sufinanciran iz sredstava Europske unije programa Creative Europe, a ujedno je i prvi zajednički projekt programa EPK i HNK Ivan pl. Zajc.
Osim redatelja i glumaca koji dolaze iz 5 različitih manjinskih kazališta i koji, u titlovanoj predstavi, svatko svoju ulogu interpretira na svom jeziku, u ekipi predstave su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji potpisuju autorsku glazbu u predstavi, a za koju očekivano vlada veliko zanimanje javnosti.
Ovaj autorski dvojac, ona umjetničkog imena IvaneSky, a on Mr. Lee, iza sebe ima niz uspješnica. Uz njegove mnogobrojne projekte s „Letom 3“ i njene sa „Stampedom“, prvi veliki zajednički uspjeh slave filmom „Kauboji“. Tada su napisali glazbu, a mnoge pjesme sa soundtracka postale su hitovima i daleko van hrvatskih granica. Nakon „Kauboja“ ovaj dvojac ne prestaje osvajati svojom filmskom i kazališnom glazbom. Zahvaljujući ranijoj suradnji s Magellijem na predstavi „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova ovaj redatelj poznaje njihov rad te im daje slobodu pri njihovom stvaranju. Oni čine upravo ono što Magelli želi, a bez previše suvišnih riječi.
Uz svo ovo adrenalinsko i strastveno glazbeno stvaralaštvo, Ivanka i Mrle su životni partneri i sretni roditelji male Eve, djevojčice koja ih prati u svemu što stvaraju, i privatno i poslovno. Zajedno sa svojim igračkama, vjerni im je pratitelj na probama „Gorskih divova“ u kojima uživa i nikada joj nije dosadno.
Hoće li lijepa i nasmijana Ivanka čiji glas dolazi do punog izražaja u ovoj predstavi, zajedno s glazbom njenog Mrleta, kontroverznog rokera još jednom postići golemi uspjeh, ne treba sumnjati, no hoće li Mrle ostati u društveno prihvatljivim okvirima i ne izazvati niti jedan skandal, u to treba sumnjati. I s nestrpljenjem očekivati.

Previous articleFOTO: Nezapamćeni požar na Škurinjama, izgorilo skladište Elgrada!
Next articleVIDEO: Paklena noć na Škurinjama, oko skladišta nije bilo hidranata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here