Home Sport Iz Atene stigao nalog za uhićenje desetak Bad Blue Boysa?

Iz Atene stigao nalog za uhićenje desetak Bad Blue Boysa?

258
0
Foto: BBB

Stotinjak Hrvata, pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, i dalje je u grčkim zatvorima i ne zna se koliko će još tamo ostati, kao ni za što ih se sve tereti nakon nereda u Ateni 7. kolovoza u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Michalis Katsouris. Čini se da Grci sada pokušavaju u grčke zatvore dovesti i desetak Boysa koji su nakon nereda uspjeli i pobjeći iz Grčke i vratiti se u Hrvatsku.

Naime, hrvatskom pravosuđu su stigli uhidbeni nalozi za 10-ak pripadnika Bad Blue Boysa, objavio je Jutarnji, pozivajući se na više izvora u pravosuđu.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku (i čija je imena grčkim vlastima dostavljena prije dolaska u Grčku), ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju. Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su navodno i neki od istaknutih vođa Bad Blue Boysa, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima te da ih Grci sumnjiče da su imali značajnu ulogu u incidentima u Ateni.

Hrvatska policija već se ranije očitovala da surađuju s grčkom policijom. I Ministarstvo pravosuđa kazalo je svojedobno da je zahtjeve odvjetnika uhićenih navijača dostavljalo podatke tko od uhićenih ima ili nema kaznene i prekršajne evidencije za potrebe postupka u Grčkoj.

Pravni stručnjaci upućeni u problematiku postupanja po Europskom uhidbenom nalogu rekli su Jutarnjem da Hrvatska ima relativno malen manevarski prostor da ne postupi po zahtjevu grčkih vlasti i ne preda im naše državljane ako se traži da se postupak vodi u Grčkoj.

Index iz MUP-a nije uspio dobiti potvrdu jesu li dobili uhidbene naloge i hoće li po njima postupati.

Što se tiče istraga nereda u Ateni, i dalje se ne zna ono najvažnije – tko je osumnjičen za ubojstvo AEK-ovog navijača, a iz Grčke još uvijek nema informacija o tome je li policijsko istraživanje koje traje mjesec i pol dana uspjelo obuhvatiti i navijače AEK-a, vezano uz njihovo sudjelovanje u neredima i izbadanje više pripadnika Bad Blue Boysa. (index)

Previous articleRadnici KD Čistoća prihvatili povećanje plaće za 20%, Filipović najavio novo poskupljenje usluge
Next articleBanjalučanka i Turčin u zanosu: Policija kaznila muškarca i ženu zbog eksplicitne snimke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here