Home Vijesti Izraelska ofenziva trebala je krenuti za vikend. Vojska otkrila zašto je odgođena

Izraelska ofenziva trebala je krenuti za vikend. Vojska otkrila zašto je odgođena

235
0

Više od 600.000 ljudi iz sjevernog dijela Pojasa Gaze preselilo se na jug nakon što su ih izraelske vlasti pozvale da napuste svoje domove prije planirane kopnene ofenzive. Izraelska vojska je naglasila važnost pritiska na Egipat kako bi omogućio izbjeglicama da pređu granicu. Daniel Hagari, glasnogovornik izraelske vojske, izjavio je da su izraelske snage ciljale isključivo Hamas tijekom osvetničkih napada na Gazu, s ciljem izbjegavanja civilnih žrtava.

Izraelska vojska je također potvrdila otmicu 155 izraelskih talaca, s obaviješću njihovim obiteljima i obećanjem da će poduzeti sve što je potrebno kako bi ih vratili kući.

Arye Sharuz Shalicar, glasnogovornik izraelske vojske, istaknuo je da loši vremenski uvjeti nisu razlog za odgodu kopnene ofenzive protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Rekao je da je jedan od razloga odgode bio osigurati da što više civila iz sjevernog dijela Pojasa Gaze pređe na jug kako bi se izbjegla opasnost tijekom ofenzive na sjeveru.

Na sjevernom dijelu Pojasa Gaze živi otprilike 1.1 milijun ljudi.

Prema nepotvrđenim izvješćima, kopnena ofenziva bila je planirana za ovaj vikend, ali je odgođena zbog loše vidljivosti za pilote i dronove. Shalicar je pozvao na veći pritisak na Egipat kako bi prihvatio izbjeglice na granici s Gazom.

“Nastojimo spriječiti stradanje nedužnih ljudi, posebno žena, djece i starijih osoba. Naš je cilj uništiti Hamas i kazniti ih za njihova nedjela”, istaknuo je Shalicar. Eliminacija terorističke skupine Hamas, odgovorne za subotnje napade, predstavlja velik i izazovan zadatak.”

Previous articleDjevojka napadnuta u centru Rijeke zbog LGBT zastave, tvrdi da joj nitko od prolaznika nije htio pomoći
Next articleProtiv ovih reprezentacija bi Hrvatska mogla igrati u dodatnim kvalifikacijama za Euro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here