Home Sport Jadranska liga: Primorje EB – POŠK 16:6

Jadranska liga: Primorje EB – POŠK 16:6

2518
0

 Vaterpolisti »Primoje EB« su sinoć na novom plivalištu Kantride došli do svoje prve pobjede u Jadranskoj ligi. Gledatelji na tribinama, kao i oni koji su kroz staklo klupskog kafića promatrali utakmicu, nisu imali prilike uživati u čarima neizvjesnosti duže od pet minuta. Toliko je trebalo vaterpolistima »Primorja EB« da počnu demonstrirati svoju najavljenu ulogu favorita s POŠK-om, klubom koji ima niz svojih unutarnjih problema. Domaćini, koji su sinoć skočili u bazen sa samo jednim vratarom Jurišićem, pošto je njegov kolega Križanec bolestan, našli su se u rezultatskom zaostatku nakon Barbarićeva gola. No, poslije toga sve bilo u znaku momčadi trenera Zorana Roja. Najprije je izjednačio reprezentativac kapetan Barać, u petoj minuti mu se pridružio iskusni Tiškivski da bi Frajman završio četvrtinu golom za 3:1.
    Nastavak domaće serije i u drugom dijelu igre. Najprije je »progovorila« ljevica Krizmana, potom je Brala poentirao iz klasičnog kontranapada, kao i Bratić. Seriju je zaključio Tiškivski 3.20 minuta do kraja četvrtine i na velikom semaforu je bilo veliko vodstvo »Primorja EB« od 7:1. Naravno da se evidentna dominacija »bankara« vidjela i u nastavku utakmice. Iskusnik Glavan je 51 sekundu prije drugoga odmora povećao razliku na 9:2, a u trećem dijelu igre najprije centar Vrlić iz kontranapada, a potom Barač pogotkom u same rašlje dodatnu odmiču svoju momčad. Brala je uskoro postigao do tada najveću razliku na utakmicu 12:3. U mirnom tonu susret se približavao svome kraju da bi mladi Hrvoje Grabovac 1.25 minuti prije posljednje sirene zaokružio pobjedu Riječana golom za 16:6. (novi list)

Plivalište na Kantridi. Gledatelja: 200. Suci: Rak (Dubrovnik), Laginja (Koper). Opunomoćenik: Hebel (Zagreb). Utakmica 3. kola Jadranske lige: Primorje EB – POŠK 16:6 (3:1, 6:2, 4:2, 3:1).
    PRIMORJE EB: Jurišić, Glavan 2, Car, Krapić 1, Grabovac 1, Frajman 1, Tiškivski 2, Brala 2, Vrlić 2, Barać 2, Beltrame, Bratić 1, Pavlović, Krizman 2.
    POŠK: Bujas, Vuko, Prižmič, Jakaša, Barbarić 5 (1), Bokavšek, Jelovina, Cherbl, Udiljak, Delić 1.
    Igrač više: Primorje EB 9 (3), POŠK 4 (2). Tri osobne pogreške: Vuko (POŠK, 17′). Peterci: POŠK 1 (1).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here