Home Vijesti Jadrolinija Crnogorcima prodala ‘Priznu’ za 90.000 eura, oni je preprodali za 570.000!?

Jadrolinija Crnogorcima prodala ‘Priznu’ za 90.000 eura, oni je preprodali za 570.000!?

5181
1

Trajekt “Prizna”, koji je Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj prošle nedjelje, plaćen je 570 tisuća eura, neslužbeno saznaju “Vijesti”.

Trajekt star 53 godine nedavno je zbog tehnološke zastarjelosti i nedovoljnog kapaciteta razrezan i povučen iz operativne uporabe tamošnjeg državnog brodara “Jadrolinije” iz Rijeke.

“Priznu” je “Jadrolinija” prodala za oko 90.000 eura tvrtki ABM Tours iz Neviđana na Pašmanu, a ova je prošli tjedan trajekt preprodala crnogorskoj Morskoj Dobri.

Čelnici te državne tvrtke do sada nisu izvijestili javnost o uvjetima pod kojima su trgovali ovim trajektom u Hrvatskoj.

Cijena od 570.000 eura viša je od one za brod izgrađen 1970. godine u Švedskoj, koju je prije 32 godine platila i “Jadrolinija”, jer je 1991. godine, kada je od Šveđana kupila ovaj brod, kod njega platila 460.000 njemačkih maraka. vrijeme.

“Prizna” bi pod novim imenom i pod crnogorskom zastavom, prema ranijim najavama iz Morskog dobra, trebala početi prometovati na pruzi Kamenari-Lepetane do kraja ovog tjedna.

No, prema neslužbenim informacijama “Vijesti”, nije izvjesno da će se to zaista i dogoditi, jer su rampe za ukrcaj na tom trajektu većih dimenzija i drugačijeg su oblika od onih na trajektima dosadašnjeg operatera linije. , tvrtke Pomorski sabrojc, zbog čega će se vjerojatno prvo morati izvoditi građevinski radovi na trajektnim gatovima u Lepetanima i Kamenarima, kako bi se prilagodili tehničkim karakteristikama trajekta koje je Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj u najvećem žurba.

Šest trajekata tvrtke “Pomorski sabražić” prestalo je prometovati 17. veljače u ponoć na liniji Kamenari-Lepetane, nakon što je direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj u poslijepodnevnim satima toga dana toj tvrtki dostavio dokument kojim ih obavještava da ugovor o ta tvrtka i JPMD iz 2004. godine s aneksom iz 2019. godine, koji je bio pravni temelj za obavljanje trajektnog prometa u Boki, “prestali su važiti”.

Od tada pa nadalje, prema zaključku Vlade, novi operater linije je JPMD, koji održava mali trajekt “Vasilije”, koji mu je bez naknade ustupila građevinska tvrtka “Briv Construction” iz Kotor. “Vasilije”, koji je izgrađen 1978. godine, nije bio registriran kao putnički brod (trajekt), već kao teretni brod za prijevoz građevinskih radnika.

U međuvremenu je Tehnički inspektorat Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore izvršio izvanredni tehnički pregled “Vasilija”, čija je manjkava oprema za spašavanje u međuvremenu brzo nadopunjena hitnom kupnjom nedostajućih pojaseva i plutača, pa je brod je u međuvremenu službeno certificiran za obavljanje inozemnog prijevoza vozila i putnika.

Međutim, iz Jadrolinije su danas demantirali ove informacije. Domaća brodarska linijska kompanija je, prema tim informacijama, trajekt Prizna prodala putem provedenog javnog natječaja za iznos od 252.000 Eura.

Previous articleOdržan drugi Sajam karijera u turizmu u Opatiji
Next articleJakirović: ‘To je laž, nismo provocirali Ercega za vrijeme utakmice, jednom sam mu se čak i dobronamjerno obratio‘

1 COMMENT

  1. greška u naslovu… umjesto : Jadrolinija Crnogorcima prodala ‘Priznu’ za 90.000 eura, oni je preprodali za 570.000! trebalo je napisati : Jadrolinija prodala ‘Priznu’ za 90.000 eura, oni Crnogorcima je preprodali za 570.000! Tako će naslov odgovarati tekstu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here