Home Sport Jakirović: ‘To je laž, nismo provocirali Ercega za vrijeme utakmice, jednom sam...

Jakirović: ‘To je laž, nismo provocirali Ercega za vrijeme utakmice, jednom sam mu se čak i dobronamjerno obratio‘

1324
0

Nogometaši Rijeke nakon dugo su vremena u Pulu otputovali kao momčad koja nije favorit protiv domaćina i kao momčad koja je na ljestvici iza Garcijine momčadi koja ove sezone u kontinuitetu postiže jako dobre rezultate i jedno je od ugodnijih iznenađenja prvenstva, prenose Sportske novosti.

– Mislim da je naša pobjeda potpuno zaslužena, ja gledam samo nogomet. Jako smo limitirali kvalitetnu momčad Istre koja je nakon rujna prošle godine po prvi put izgubila kući, možda je to malo prošlo ispod radara, a naravno da je sam susret podignut i na višu razinu jer je ipak u pitanju regionalni derbi pa je to uvijek i stvar prestiža, bez obzira koji ste na tablici. Taktički smo dobro pripremili susret, limitirali smo ih na jednu pravu šansu Ercega i natjerali ih na puno dugih lopti što njima nije svojstveno – kazao je trener Bijelih Sergej Jakirović.

– Ja sam i iza Slavena rekao da me veseli naša igra, da se može izgubiti i dogoditi poraz, ali da bi volio da moja momčad tako igra jer većinu takvih utakmica ćeš pobijediti. Naslonili smo se na tu utakmicu, poboljšali realizaciju i uzeli ta tri boda.

Rukopis trenera u ovoj Rijeci je jasno vidljiv, možda najsličniji onoj zlatnoj eri momčadi kada je na klupi sjedio Matjaž Kek koji je s Rijekom u Hrvatskoj osvojio sve što je mogao. I Kek je imao nekoliko igrača u svom kadru koji su bili kadri sami riješiti susret, ovoga puta je Jakirović imao – Niku Jankovića.

– Ja sam već govorio o tome, igrači koji su na punoj višoj razini, u ligama Petice, trebaju puno više vremena za adaptaciju na ligu i uvjete. Ako mi očekujemo od dečka koji je 2001. godište odmah letjeti, mislim da treba malo pričekati, biti strpljiv. Meni je jako bitno da svi oni, počevši od Nike, doslovce daju sve od sebe na svakom treningu i naravno da onda učinak neće izostati. Ovo će mu sigurno puno olakšati razvoj i rast u daljnjim utakmicama, ja vjerujem da Niko može biti samo puno bolji u budućnosti. Jako dobro ga poznajem i znam što možeš od njega očekivati – objasnio je Jakirović.

Sve što se događalo na terenu i unutar kruga stadiona u posljednjim minutama i nakon regionalnog derbija s puno emocija ne spada u domenu nogometa, više priliči nekim uličnim razmiricama koje, nasreću, nisu eskalirale u nešto više. Na kraju krajeva, niti pulska, niti riječka publika koja je uživo gledala susret to nije zaslužila, baš kao što niti gledatelji malih ekrana diljem Lijepe Naše nisu zaslužili posprdne komentare službenog TV komentatora koji je, slično poput domaćina, u svemu valjda vidio neku teoriju zavjere.

– Nakon susreta nije bilo ničega, samo je trener Garcia nakon susreta nešto došao objasniti mojim asistentima, naravno da se tu svi zalete, ali nije to ništa strašno. To traje pola minute, minutu, više je bilo nas koji smo smirivali situaciju. Naravno, kad izgubiš susret si ljut i razočaran, svašta se može dogoditi, ali razum je na kraju prevladao, nije bilo ništa nakon toga – dodao je trener Rijeke koji je ipak imao potrebu demantirati neke navode klupe Istre, prije svega radi sebe.

– Kazao bih samo da je laž da smo mi provocirali Antu Ercega tijekom susreta. Pročitao sam tu izjavu trenera Garcije, nitko mu se niti jednom ružnom riječi nije obratio. Bila je jedna situacija u prvom dijelu kada je Nedo Labrović ispucavao loptu, jedan faul na našoj polovici i ja sam se Anti obratio na način, poznavajući ga, da sam mu rekao da mora biti devet metara od lopte, a ne dva, tri na koliko je bio. Na to mi je Garcia rekao da se ne obraćam njihovim igračima i tu je u pravu, ali ja duže znam Antu nego on sam. To je bilo isključivo dobronamjerno, ništa provokativno. Poslije smo razmijenili još par rečenica, no sve u duhu nogometne igre. On ima svoj način igranja, a zbog čega je do svega toga došlo, ja stvarno ne znam, možemo samo nagađati – dodao je Jakirović za kraj.

Previous articleJadrolinija Crnogorcima prodala ‘Priznu’ za 90.000 eura, oni je preprodali za 570.000!?
Next articleNakon zabrane turbofolka u Puli, problematični i metalci u Kutini: HSS-ovac traži zabranu koncerta za Uskrs ‘jer veličaju zlo’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here