Home Sport Jelušić šesta u slalomu u Semmeringu

Jelušić šesta u slalomu u Semmeringu

658
0

Ana Jelušić slalom u Semmeringu završila je na odličnom šestom mjestu. Jelušić je imala 1,58 sekundi zaostatka za vodećom Njemicom Marijom Reich koja je bila najbrža i u prvoj vožnji. Riesch je pobijedila drugi put zaredom u slalomskoj utrci Svjetskog kupa skijašica. Nakon španjolske La Moline, slavila je i u austrijskom Semmeringu.

Slalom održan pod svjetlima reflektora treća je pobjeda u toj disciplini 24-godišnje Njemice, koja je njome preuzela vodstvo u ukupnom poretku za Mali kristalni globus. Nakon četiri utrke, s dva prva, trećim i šestim mjestom, skupila je okruglih 300 bodova.

Rezultat sezone šestim je mjestom u Semmeringu ostvarila Ana Jelušić. Iako je u prvoj vožnji postigla tek 14. vrijeme, maestralno je apsolvirala drugu. Spustila se niz stazu za 56 sekundi i 72 stotinke, te nadmašila dotad vodeću konkurenticu za velikih 65 stotinki.

Obzirom na odustajanje nekolicine skijašica u završnici, među kojima je bila i Nika Fleiss, osma poslije prve vožnje, 22-godišnja se Riječanka spustila na najbolje mjesto otprije točno godinu dana (29. prosinca 2007.), kada je u Lienzu zauzela peto mjesto. Na istom je mjestu, (Semmering) na isti datum prije dvije godine, zauzela treće mjesto, što dokazuje da je Semmering njezina staza. Tjedan dana potom došla je do uspjeha karijere (drugo mjesto) na Sljemenu.

Druga iz prve vožnje, Finkinja Tanja Poutiainen, sačuvala je svoju poziciju, dok je treće mjesto zauzela Amerikanka Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku i drugoplasirana u poretku slalomašica.

U ukupnom poretku vodi Lindsey Vonn ispred Riesch i Poutiainen. Jelušić je na 29. mjestu, dok je Fleiss 44. Vodeća u slalomu je Reich, Jelušić je deseta. (Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here