Home Vijesti Ježić: 5 milijuna eura ne vraćam jer presuda nije pravomoćna!

Ježić: 5 milijuna eura ne vraćam jer presuda nije pravomoćna!

2365
0

Časni sude, uplatit ću novac u najkraćem mogućem roku, treba mi 30 dana. Tako je vlasnik Diokija Robert Ježić krajem listopada 2012. godine odgovorio na pitanje suca Ivana Turudića kada će na račun zagrebačkog Županijskog suda uplatiti pet milijuna eura koji su, po njegovu iskazu, trebali biti mito za bivšeg premijera Ivu Sanadera kako bi mađarskom MOL-u prepustio upravljačka prava u Ini, piše vecernji.hr.

Tvrdio je da će novac vratiti Hrvatskoj čak i ako Sanader ne bude osuđen. Godinu dana poslije iz Švicarske je poručivao da novac neće vratiti jer mu presuda nije uredno dostavljena, a danas to više ne bi mogao učiniti čak i da želi, jer je pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud pa državna tijela više nemaju na temelju čega primiti taj novac. I sam Ježić danas kaže da novac nije dužan uplatiti.

– Na temelju čega? Je li nešto pravomoćno? – uzvratio nam je Ježić na pitanje je li državi vratio novac za koji je tvrdio da je uplaćen na račun njegove tvrtke u Švicarskoj. Naglasio je da “postupa striktno po pozitivnim pravnim propisima” i uputio nas da za detalje pitamo njegova odvjetnika. Da Ježić trenutačno nije dužan poštovati vlastito obećanje, potvrđuju nam i na Županijskom sudu, jer je Ustavni sud cijeli postupak vratio na početak, a obećanje koje je dao Turudiću Ježića pravno ne obvezuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here