Home Mozaik Jeziva ubojstava mačaka u japanskom gradu

Jeziva ubojstava mačaka u japanskom gradu

96
0

Prvo mračno otkriće došlo je kada je žena pronašla odsječenu glavu i šape smeđe mačke dok je šetala obalom rijeke Arakawa u gradu Saitama u Japanu. Nekoliko dana kasnije, ono za što policija vjeruje da je ostatak tijela pojavio se u krugu osnovne škole. U roku od 10 dana, do kraja veljače, građani su otkrili još dva osakaćena mačja tijela, jedno u polju, a drugo uz rub male gradske ceste.

U gradu je zavladala panika. Lokalne škole mole učitelje da otprate djecu kući i savjetuju im da hodaju u velikim grupama, a policija je pojačala patrole, javlja japanska javna televizija NHK.

Ubojstva dolaze u uznemirujuće vrijeme za škole u tom području. Ranije ovog tjedna nastavnika u nižoj srednjoj školi navodno je izbo učenik, piše CNN. Glasnogovornik policije u Saitami rekao je za CNN da su pokrenuli istrage o okrutnosti prema životinjama i ispituju jesu li različita ubojstva mačaka povezana. U Japanu je zločin ubijati ili ozljeđivati životinje i za takve zločinje prijete zatvorska kazna do pet godina ili novčana kazna od oko 5 milijuna jena (36.600 dolara).

Nakon ubojstava razni su stručnjaci upozorili da u “nekim umovima okrutnost prema životinjama može djelovati kao ulaz u još gnjusnije zločine”. “Vrlo sam zabrinut koliko će dugo slični incidenti trajati i hoće li i ljudi biti ozlijeđeni”, rekao je za NHK Kenji Omata, profesor psihologije sa Sveučilišta Surugadai.

Kim J. McCoy, odvjetnica koja je osnovala hongkonšku Organizaciju za zakon i zaštitu životinja, upozorila je da su neki slučajevi okrutnosti prema životinjama “evoluirali u ozbiljnije prijestupe protiv ljudi”. “Postoje empirijski dokazi koji podupiru izravnu korelaciju između onih koji počine zlostavljanje životinja i onih koji počine druge nasilnije zločine nad ljudima”, rekla je McCoy.

Previous articleOšamutila je anestezija pa je zaboravila da ima 4 djece. Trenutak kada joj muž obznani je urnebesan!
Next articleIvana Knoll proživjela traumatično iskustvo: ‘Uzeli su mi sve haljine, ne znam što ću večeras odjenuti’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here