Home Sport Juričić: Ne mogu reći da smo zaključili prijelazni rok

Juričić: Ne mogu reći da smo zaključili prijelazni rok

873
0

U riječkom su prvoligašu danas predstavili 24-godišnjeg slovenskog lijevog braniča Matiju Škarabota. Škarabot je bio član mlade slovenske reprezentacije, a prema vlastitim riječima, zabilježio je i dva nastupa za A selekciju. Posljednje dvije i pol godine nosio je dres belgijskog prvoligaša Genta.

Drago mi je da smo napokon ostvarili ovaj transfer i time riješili pitanje lijevoga braniča koje nas je mučilo u jesenskom dijelu sezone. Potpisali smo ugovor na tri i pol godine, odnosno na godinu plus dvije i pol, kratak je bio sportski direktor bijelih Srećko Juričić.


Srećko Jurčić

Uz ispriku zbog lošeg hrvatskog jezika, Škarabot se biranim riječima o svom novom klubu predstavio riječkoj javnosti.

Veseli me dolazak u Rijeku. Još kao mali sam znao da je ovo veliki klub. Ovdje su igrali mnogi dobri igrači. Kada sam čuo da me Rijeka želi, niti na trenutak nisam pomislio da ne bih došao. Još kada sam detaljnije upoznat s klupskim ambicijama, s veseljem sam došao pripomoći u ostvarenju tih ciljeva. Ne znam puno o HNL-u, ali sa mnom je u Gorici igrao Dragan Žilić i o Rijeci mi je uvijek govorio samo lijepe stvari. U Belgiji se nisam naigrao. Bila je jaka konkurencija na mojoj poziciji, uvijek smo imali po tri lijeva braniča. Na početku sam igrao, ali kada je došao novi trener isapo sam iz momčadi. Tako to ide, svaki trener ima svoj ukus kada su igrači u pitanju. Meni je jedino preostalo da promijenim sredinu. U to vrijeme sam i dva puta pozvan na kvalifikacijske utakmice reprezentacije. Sada je došao novi izbornik i imam novu šansu. Ali nije mi to prioritet. Prije svega sam usredotočen na moj novi klub, rekao je Škarabot.

Osvrnuo se zatim Juričić na zimski prijelazni rok koji prema njegovim riječima nije završen.

Pokrili smo sva ona mjesta na kojima smo ove jeseni imali problema. Ali ne mogu reći da je za nas prijelazni rok završen. Ako nam se otvori neka dobra prilika, sigurno ćemo reagirati. Tu mislim i na Anasa Sharbinija. Iako ne bih želio u zimskom prijelaznom roku dovoditi puno igrača. Momčad je tek pronašla svoj identitet i s puno promjena opet bi se morali tražiti, rekao je Juričić dodavši kako postoji popis igrača s kojima na Kantridi žele produžiti ugovore koji istječu ovoga ljeta.

S nekima ćemo produžiti, drugima se zahvaliti. Imamo još vremena. S Danijelom Cesarecom, kojem također ugovor istječe ovoga ljeta već smo obavili razgovore. Nema razloga za zabrinutost, završio je Juričić.(radio rijeka)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here