Home Vijesti Kajin nahvalio Plenkovića, premijer će ljetovati u Rijeci

Kajin nahvalio Plenkovića, premijer će ljetovati u Rijeci

681
0

Damir Kajin, gradonačelnik Buzeta, nahvalio je premijera Andreja Plenkovića nakon njihovog sastanka.

“Suradnja s vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru”, rekao je Kajin na konferenciji za novinare, prenosi Dnevnik.

Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu dalje u cestovnoj infrastrukturi.

Premijeru je Kajin poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera.

“Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem covid-mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima”, rekao je Kajin.

Plenković se iznenadio.

“Damir je to premijerski kazao, sve se slažem”, našalio se Plenković pred novinarima. “Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale”, rekao je Plenković.

Premijer je komentirajući potvrdu hrvatskog plana oporavka i otpornosti vrijednog 47.5 milijardi kuna rekao da je to ogroman poticaj i ohrabrenje. “Hrvatska je tu prošla zaista sjajno u odnosu na druge članice. Iskoristit ćemo šansu da do 2026. godine to potakne rast hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković. Dodao je da se dogodine nada ulasku Hrvatske u Schengen.

Premijer otkrio gdje će ljetovati
Plenković je otkrio da će i ovaj godišnji odmor provesti u Rijeci, na Costabelli.

“Kao i obično”, rekao je premijer.

Premijer Andrej Plenković danas boravi u Istarskoj županiji, gdje će između ostalog sudjelovati u svečanosti puštanja u promet punog profila dijela Istarskog ipsilona.

Riječ je o dionici Cerovlje-Lupoglav dugoj 13 kilometara, što će ujedno biti i završetak punog profila od čvora Lupoglav do tunela Učka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here