Home Vijesti Damir Kajin: Plenković je znao da COVID-19 nije nestao, a raspisao je...

Damir Kajin: Plenković je znao da COVID-19 nije nestao, a raspisao je izbore

1607
0
Foto: Srecko Niketic - PIXSELL

Plenković je znao da Covid-19 nije nestao, a raspisao je izbore poručio je Damir Kajin, nezavisni kandidat na listi Demokrata, Laburista i Liste za Rijeku u VIII. izbornoj jedinici, na današnjoj konferenciji za medije koja se održala u Puli. Komentirao je kako je Plenković forsirao izbore jer je znao da će turistička sezona podbaciti i da će se gospodarska situacija dramatično pogoršati.

„Broj nezaposlenih veći je u svibnju ove godine u odnosu na prošlu za 35%, a samo u trgovini u travnju otpušteno je četiri i pol tisuće ljudi. Uslijedit će i daljnji val porasta nezaposlenih, a u kulturi ove godine nitko ne može računati na posao.“ – istaknuo je Kajin.

Programi SDP-a i HDZ-a su obmana jer mi ovu godinu nećemo izvući ni 40% od turističke sezone što nam govori da će zima biti teška, a oporavak nam neće uslijediti ni u sljedeće dvije godine, kazao je Kajin. Prema Eurostatovim statistikama iza Hrvatske samo je Bugarska po kupovnoj moći građana što jasno govori da smo siromašna zemlja koja će se,uz ekonomsku krizu uzrokovanu korona pandemijom, teško i dugo oporavljati, kazao je Kajin.

Maja Šarić, predsjednica Demokrata Istre, kazala je kako je nužno uvesti rezove koji će pomoći gospodarskom oporavku, a jedno od rješenja je i porez bogatima. Ujedno je kazala kako je nužno zaštititi prava radnika te da im plaće treba rasteretiti. Osvrnula se i na status žena u hrvatskom društvu te je jasno poručila kako žene nisu eksperiment, niti ukras. Oštro je kritizirala i Škoru ističući kako on s njegovim ustašama želi umanjiti ženska prava u društvu. „Žene imaju pravo na izbor i time svoje zdravlje, one same imaju pravo odluke o svom tijelu, a nikakvi HODači, niti samoprozvani narodni heroji to ne mogu promijeniti. To im nećemo dopustiti.“ – zaključila je Šarić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here