Home Mozaik Kako odabrati fitnes opremu u skladu s treningom?

Kako odabrati fitnes opremu u skladu s treningom?

83
0

Vjerujemo da ćete se složiti da individualni treninzi ili kolektivni sport danas nisu samo sastavni dio aktivnosti onih koji žele zdrav život, već i onih koji prate suvremene trendove.

U svakom slučaju, redoviti trening je vrlo pozitivna stvar, jer utječe na pravilno držanje tijela, smanjuje bolove u leđima, usporava proces starenja, podiže razinu tjelesne kondicije, poboljšava psihičko stanje i još mnogo toga.

Već danas možete odabrati tjelesnu aktivnost koja vam najviše odgovara, predvidjeti jedan dio dana i posvetiti ga treninzima.

Fitnes oprema online ponuda daje vam mogućnost da u samo nekoliko klikova vidite sve što vas zanima i odaberete.

Odlučili smo vam malo pomoći, te detaljnije predstaviti fitnes opremu koja će vam trebati za treniranje različitih mišićnih skupina.

Kardio treninzi za topljenje viška kilograma

Kardio trening odličan je način za mršavljenje i topljenje masnoća, no stručnjaci iz svijeta sporta ne preporučuju pretjerivanje s ovim aktivnostima.

Ovisno o tome koju vrstu treninga preferirate, prije treninga možete vježbati trčanje ili brzo hodanje za vrlo učinkovito zagrijavanje ili na samom kraju ako se želite više usredotočiti na glavni dio treninga.

Najbolje je uvježbati ova dva pristupa, te se lijepo zagrijati brzim hodanjem i nakon napornih vježbi u teretani lagano trčati kako biste opustili mišiće.

Osim kvalitetnih tenisica za trčanje i udobnih ormara za lagane pokrete, trake za trčanje odlična su opcija za kućnu teretanu. Kada kod kuće imate traku za trčanje, kardio trening će puno lakše postati dio vaše rutine.

Ipak, nemojte pretjerivati ​​koliko ste ljubitelj trčanja ili hodanja. Napravite proporcionalnu ravnotežu između treninga snage i kardio treninga i postići ćete savršen učinak za svoje tijelo!

Vježbe za snažne prsne mišiće – je li klupa idealna opcija?

Sada kada smo utvrdili važnost kardio treninga, prelazimo na možda omiljenu mišićnu skupinu tijekom treninga mnogih muškaraca.

Vježbe mišića prsnog koša uključuju nekoliko osnovnih vježbi:

  • dizanje šipki s utezima na ravnim i kosim klupama;
  • sklekovi s utezima na ravnoj ili kosoj klupi;
  • “propadanje”;
  • sklekovi;
  • križanje kabela.

Vježba na klupi s šipkama za podizanje i utezima najučinkovitija je kada su u pitanju prsni mišići jer ih “udara” izravno i pod najvećim opterećenjem. Ipak, morate biti oprezni zbog načina izvođenja vježbe i velikih utega koji su uobičajeni na ovoj spravi.

Pravilan položaj ruku, hvat šipke malo širi od širine ramena, kao i leđa “zalijepljena” za klupu dio su osnovne pozicije svakog ljubitelja klupe.

Klupa je također sprava koja je neophodna u svakoj kućnoj teretani, zbog izvrsnih rezultata koje pruža. Osim toga, “gladijator” je odlična opcija za sve one koji uz utege žele uključiti i nekoliko takozvanih prirodnih vježbi poput karijesa, podjednako dobrih za prsa i tricepse.

Trening s različitim varijacijama sklekova može vam pomoći da dodatno ojačate prsa i tijelo kod kuće.

S druge strane, vježba prsnih mišića na sajli se u većini slučajeva izvodi u teretani i izvrsna je vježba za elastičnost i jačanje prsnih mišića.

Leđni mišići – odakle početi?

Mišićni pojas stražnjeg dijela tijela vrlo je složen i sastoji se od nekoliko mišićnih skupina pa razlikujemo:

  • donji dio leđa;
  • gornji dio leđa;
  • “vanjski” i “unutarnji” pojas.

Ako ste imali priliku trenirati stražnji dio tijela, vjerojatno ste shvatili da su zglobovi najcjelovitija, a ujedno i najteža vježba. Svima savjetuje i imperativ je u treningu leđa.

Mogu se izvoditi na spomenutom gladijatoru, koji obično pruža opcije za nekoliko hvata i položaja ruku tijekom vježbe.

Za donji dio leđa nema učinkovitije vježbe od hiperekstenzije koja se izvodi na klupi dizajniranoj samo za nju. Mrtvo dizanje je izvrsna opcija za donji dio leđa i noge, ali treba paziti da se osigura pravilna izvedba.

Niti jedna teretana ne može se zamisliti bez lat stroja, koji pruža nekoliko mogućnosti za izvođenje vježbi za vanjsku leđa. Također, različite vrste veslanja na spravi ili uz pomoć utega sa šipkama “udaraju” na vanjski ili unutarnji dio leđa, ovisno o zahvatu.

Ne preskačite dan za noge!

Vježbanje mišića nogu vjerojatno je najomraženije među ljubiteljima teretane. I doista, u sklopu treninga nogu postoje vrlo naporne vježbe poput čučnjeva, mrtvog dizanja, iskoraka i drugih koje oduzimaju puno energije.

Ipak, ne smijemo preskočiti „dan nogu“ u teretani, pogotovo ako želite vidjeti proporcionalan napredak na cijelom tijelu.

Izvođenje čučnjeva s opterećenjem i mrtvog dizanja osnova je za jačanje nogu, pri čemu će vam trebati samo utezi i uteg te velika usredotočenost pri izvođenju pokreta!

Nemojte preskočiti ni mišiće lista koje možete lako ojačati na spravi za opterećenje.

Bilo da se odlučite otići u teretanu ili naručiti opremu putem interneta za opremanje kućne teretane, savjetujemo vam da počnete vježbati s laganim utezima. S vremenom podignite teret, dok će uz pravilno skidanje sve doći na svoje i napredak će biti vidljiv!

Previous articleBrkovi, Šajeta, Denis & Denis i Grše zatvorili Student Day Festival
Next articleTalijan u kampu u Rovinju mobitelom snimao golu djecu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here