Home Vijesti Objavljene upute za sportske objekte

Objavljene upute za sportske objekte

111
0

Od danas su na snazi blaže epidemiološke mjere. Dozvoljen je rad zatvorenih sportskih objekata. Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke.

Preporuke se odnose na provedbu mjera prilikom treninga i sportsko-rekreativnih aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima tijekom epidemije bolesti COVID-19, a radi zaštite korisnika i djelatnika objekta te drugih suradnika. Primjenjuju se na fitness centre, rekreacijske centre i sportsko-rekreacijske centre, uključujući teretane i sve vrste zatvorenih sportskih objekata (dvorane, montažne objekte, streljane, kuglane i sl.) kojima nije obustavljen rad odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U zatvorenim sportskim objektima kojima nije obustavljen rad dopušteno je samo održavanje treninga i sportsko-rekreativnih aktivnosti, uz pridržavanje preporuka i svih drugih važećih epidemioloških preporuka HZJZ-a, sve dok su na snazi posebne mjere.

Među ostalim, treba osigurati najmanje 20 m2 bruto površine po osobi, vodi se evidencija osoba prisutnih u prostoru, obavezno je mjerenje temperature, redovito prozračivanje prostora, a radi dezinfekcije prostora obavezna je pauza od sat vremena u sredini radnog dana. Trening grupnih sportova poput nogometa i košarke, te kontaktnih sportova (npr. borilačke vještine) može se održavati samo na način da se provode trenažne aktivnosti za koje nije potreban kontakt. Drugim riječima, boksači mogu individualno vježbati sa ili bez trenažera i sprava, ali nema sparinga, košarkaši mogu individualno vježbati tehničko-taktičke i kondicijske vježbe s ili bez lopte i rekvizita, ali ne mogu igrati utakmice u okviru treninga. Za treninge i sportsko-rekreativne aktivnosti u kontaktnim i drugim sportovima gdje nije moguće održavati fizičku distancu između trenera, instruktora, voditelja i sportaša preporučuje se da trening ili aktivnost odrade uvijek iste osobe.

Više pročitajte na stranicama HZJZ-a.

Previous articleVIDEO: Ana Blečić Jelenović posjetila kuglačice Mlake
Next articleGoran Tomić odradio prvi trening u Rijeci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here