Home Vijesti Kamionom pregazio HAC-ovo vozilo i ubio radnika, dobio godinu i 9 mjeseci

Kamionom pregazio HAC-ovo vozilo i ubio radnika, dobio godinu i 9 mjeseci

290
0

Marinko Bojanić (66) osuđen je na godinu dana i devet mjeseci zatvora zbog toga što je u studenom 2022. godine kod čvora Orehovica na autocesti Rijeka – Zagreb kamionom skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je jedan djelatnik HAC-a poginuo, a drugi teško ozlijeđen.

Nepravomoćnu presudu donijelo je vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem suca Domagoja Vučkova, piše portal Burin.

Tešku prometnu nesreću skrivio je 9. studenog 2022. godine oko 21.55 nekoliko stotina metara od čvora Orehovica. U tom periodu dionica riječke obilaznice upravo se zatvarala zbog radova, a Bojanić je Mercedesom Actros, splitskih registracija, u vlasništvu hvarske firme Žuvela vozio desnom od tri prometne trake.

Utvrđeno je da je vozio brzinom od 85 km/h iako je ograničenje u tom trenutku bilo 40 km/h, a do nesreće je došlo kada se krenuo prestrojavati iz desne u središnju traku.

Nije imao dovoljno razmaka od vozila HAC-a ispred sebe i unatoč kočenju nije uspio izbjeći nalet već je frontalno kamionom udario u priključno vozilo, s pločama i treptačima te svjetlećim usmjeravajućim strelicama.

Priključno vozilo cestara odbačeno je uslijed udara na lijevu stranu, na zaštitnu ogradu koja razdvaja suprotne vozne trake obilaznice, a potom je Bojanićev kamion udario stražnji dio HAC-ovog malog kamiona kojim je upravljao 55-godišnjak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here