Home Vijesti Kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu obišla područje Mjesnog odbora Školjić –...

Kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu obišla područje Mjesnog odbora Školjić – Stari grad

597
0

Ana Blečić Jelenović, kandidatkinja Liste za Rijeku za gradonačelnicu Rijeke, prilikom obilaska područja Školjića i Starog grad u pratnji članica tamošnjeg Vijeća Mjesnog odbora Školjić – Stari grad, saslušala je brojne probleme s kojima se susreću građani u samom centru grada.
Građanima treba javni prostor za sportske i druge aktivnost, treba im više zelenih površina, ukratko umjesto sadašnjeg stanja obilježenog betonom, noćnom bukom i neredom treba im zdrav san i znatno kvalitetniji uvjeti stanovanja u centru. Kako su rekle članice Mjesnog odbora, gradska uprava treba u centar interesa staviti prvenstveno potrebe stanovnika tog kvarta a ne neke pojedinačne interese, kao što su otvorene prodavaonice bureka od 0 do 24 sata, noćni rad bez uravnoteženja prava na zdravlje, privatnosti i mirnog uživanja doma).

Poseban su pak problem pojedine javne usluge, kao što su odvoz smeća s bukom, prljave ulice, nakupine smeća koje se danima ne čisti, kazale su članice Vijeća, dodajući tu i probleme nepropisnog parkiranja, vožnje po pješačkoj zoni u ulici Đure Šporera, neuređenost Klobučarićevog trga, najvećeg trga u gradu, i mnogo toga drugog.
Ana Blečić Jelenović pažljivo je saslušala sve probleme koje su spomenule mjesne vijećnice, posebno onaj koji se tiče njihove nemoći da riješe probleme zbog neučinkovite gradske birokracije, obećavajući nakon izbora korijenite promjene u odnosu grada prema mjesnoj samoupravi.

Previous articleRijeka napokon stigla do pobjede!
Next articleGoran Tomić: Prodisali smo nakon prvog gola

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here