Home Mozaik Karneval u Opatiji: Peto godišnje doba donosi brojna uzbudljiva događanja

Karneval u Opatiji: Peto godišnje doba donosi brojna uzbudljiva događanja

1387
0

Uzbudljivih i nezaboravnih mjesec dana ludih provoda očekuje Opatijce i sve posjetitelje Opatije, jer skorim podizanjem Pusta i karnevalske zastave počinje šareno i razuzdano „peto godišnje doba“, kako se često naziva vrijeme Karnevala.
Kratka vladavina maškara, koja će započeti na Antonju, u srijedu 17. siječnja u 11 sati tradicionalnim programom na gradskoj tržnici uz preuzimanje ključeva Grada, a završiti na Pepelnicu, u srijedu 14. veljače u isto vrijeme spuštanjem karnevalske zastave i pusta, bit će ispunjena događanjima.
Već u subotu, 20. siječnja, održat će se dva atraktivna programa – atraktivna utrka „kostimiranih“ vozila i vozača, 9. Rally maškaranih oktanaca „Halubje – Liburnija 2018.“ u 13.30 sati stići će na kupalište Slatina, a večer će smijehom, glazbom i plesom ispuniti maškarani tanci u klubu Gervais. Uz slobodan ulaz i s početkom u 21 sat na plesu pod maskama nastupit će Dule i Bonaca te gosti iznenađenja, a isti program održat će se i tjedan dana kasnije, u subotu 27. siječnja, na istom mjestu i u isto vrijeme.
Najmlađi ljubitelji Karnevala priliku da pokažu svoju kreativnost i maškarani duh imat će dan kasnije, u nedjelju 28. siječnja, kada se održava 22. izdanje Dječjeg karnevalskog korza, povorke na kojoj sudjeluju tisuće djece iz Hrvatske i inozemstva. Program djeci omiljenog karnevalskog događanja kreće u 13 sati, a kao posebna gošća nastupit će popularna pjevačica Mia Dimšić.
Centralni karnevalski vikend u Opatiji početkom veljače povezat će tri najveća, najpoznatija i najposjećenija opatijska pusna zbivanja u veliku, trodnevnu feštu. U petak, 2. veljače sportska dvorana Marino Cvetković ugostit će Maškarani klapski maraton s početkom u 20 sati, na kojem će se okupiti vrhunski vokalisti i pokazati koliko im dobro idu „a capella“ interpretacije poznatih maškaranih pjesama.
U subotu, 3. veljače, s početkom u 20 sati održat će se najveći ovogodišnji ples pod maskama, Lumberov maškarani tanac, na kojem će se Dušku Jeličiću Duletu i njegovoj Bonaci pridružiti i Kantridersi, uz tombolu i izbor najljepših maski.
Vrhunac čitavog karnevalskog programa bit će jubilarna, 35. Balinjerada, otkačena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja će se održati u nedjelju, 4. veljače. Već od 10 sati počet će trening uz „Taxi balinjere“ tijekom kojih će i posjetitelji imati prilike isprobati poznati opatijski spust od hotela Paris do hotela Imperial pod paskom iskusnih vozača i na posebno izrađenim „karićima“, dok će sama utrka, startati u 12 sati. Svi sudionici Balinjerade obavezni su imati sigurnosnu kacigu. Po završetku utrke održat će se povorka karnevalskih grupa, a u 13 sati na plaži Slatina „Kukalku“, morsku verziju Alke odigrat će Opatijski kukali.
Karneval u Opatiji završit će u srijedu, 14. veljače u 11 sati spuštanjem karnevalske zastave i Pusta ispred opatijske tržnice.
Karneval Opatija 2018.
SRIJEDA, 17/01
ANTONJA, PODIZANJE PUSTA I KARNEVALSKE ZASTAVE
11:00 h, Opatijska tržnica
SUBOTA, 20/01
9. RALLY MAŠKARANIH OKTANACAHALUBJE – LIBURNIJA 2018.
13:30 h, Kupalište Slatina
MAŠKARANI TANCI: DULE & BONACA + MAŠKARANI GOST IZNENAĐENJA
21:00 h, Centar Gervais
Ulaz slobodan
SUBOTA, 27/01
MAŠKARANI TANCI: DULE & BONACA + MAŠKARANI GOST IZNENAĐENJA
21:00 h, Centar Gervais
Ulaz slobodan
NEDJELJA, 28/01
22. DJEČJI KARNEVALSKI KORZO
GOST: MIA DIMŠIĆ
13:00 h
PETAK, 02/02
MAŠKARANI KLAPSKI MARATON
20:00 h, Sportska dvorana Marino Cvetković
SUBOTA, 03/02
LUMBEROV MAŠKARANI TANAC: KANTRIDERSI
DULE & BONACA
21:00 h, Centar Gervais
Tombola
Izbor najljepših maski
Ulaz slobodan

NEDJELJA / SUNDAY, 04/02
35. BALINJERADA, utrka vozila na kugličnim ležajevima (balinjerama)
10:00 h, Trening i TAXI balinjere
12:00 h, Start
12:30 h, Povorka karnevalskih grupa
13:00 h, Kukalka
SRIJEDA, 14/02
SPUŠTANJE KARNEVALSKE ZASTAVE I PUSTA
11:00 h, Opatijska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here