Home Vijesti Klinger ubijen zbog spora oko nekretnine?

Klinger ubijen zbog spora oko nekretnine?

2778
1
Mjesto zločina u Astoria parku
Bonich (1)
Ubojica Alexander Bonich (foto: la voce del popolo)

Motiv ubojstva riječkog povjesničara Williama Klingera mogao bi biti spor oko nekretnine koji je imao s osumnjičenim za ubojstvo, prenose američki mediji.

Za ubojstvo je osumnjičen Alexander Bonich, koji je uhapšen u ponedjeljak ujutro u svom apartmanu u Queensu. Bonich je radio kao prevoditelj, a za Klingera je na njegovu zamolbu tražio posao lektoriranja. U policiji tvrde da su na nadzornim kamerama pronašli Klingera i Bonicha zajedno u nekoliko trgovina na Queensu prije nego li je riječki povjesničar pronađen ubijen u Astoria parku.

Bonicha se tereti za ubojstvo, posjedovanje oružja bez dozvole te pokušaj uništavanja dokaza, budući da su na nadzornim kamerama pronađene snimke Bonicha kako baca torbu sa Klingerovim stvarima iz svog apartmana.

Klinger je u SAD doputovao 24. siječnja na konferenciju Hunter Colledga, a ubojica Alexander Bonich mu je navodno tu trebao osigurati posao te pomoći oko početka novog života u SAD-u. Međutim, iz Hunter Colledga nisu mogli potvrditi moguće Klingerovo zaposlenje na tom sveučilištu.

Ubojica je ispričao policiji kako je ubio Klingera nakon neuspješnog dogovora oko kupoprodaje nekretnine u Italiji koju je Klinger navodno trebao prodati Bonichu. Istovremeno je Bonich Klingeru trebao kupiti nekretninu u Astoriji za što je navodno Bonichu predao određeni novčani iznos.

U subotu je tim povodom došlo do svađe između dva muškarca te su nastavili hodati prema parku kojem se dogodilo ubojstvo. Bonich je ispričao istražiteljima da je Klinger imao pištolj koji je on oduzeo od njega. Klinger se počeo udaljavati, a Bonich mu je rekao da stane. Nakon što nije stao, pogodio ga je metkom u potiljak. Nakon toga mu je prišao i ispalio još jedan metak u glavu.

Klinger je prema rezultatima dosadašnje istrage ubijen antiknim revolverom koji je nakon ubojstva bačen u East River. Policija i dalje traži oružje, trenutno se čeka povlačenje plime. Bonichu za ubojstvo prijeti 25 godina zatvora.

Previous articleDivlje blizanke: Sara optužila Dajanu da ju je prva napala!
Next article‘A gdje je revolucija stoko?’ gostuje u riječkom Zajcu

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here