Home Sport Knežević: Valjda je došlo moje vrijeme u Juventusu

Knežević: Valjda je došlo moje vrijeme u Juventusu

1255
0

Dario Knežević uspješno je debitirao za »Juventus« u utakmici natjecateljskoga karaktera u okviru 2. kola skupine H Lige prvaka, bez obzira na to što su »crno-bijeli« morali spašavati bodove i čast protiv bjeloruskoga prvaka »BATE Borisova« (2:2). Puno više od »mršava« remija, koji je »zebrama« donio dvostruki strijelac Vincenzo Iaquinta, Darija su obradovale pohvale trenera Claudija Ranierija, ali i pozitivne kritike talijanskih medija poslije nastupa u Minsku. Knežević je, naime, jedan od rijetkih prvotimaca uglednoga torinskoga kluba (Iaquinta, Giovinco, Camoranesi, Sissoko, Marchisio) koji su zaslužili prolaznu ocjenu tijekom bjeloruskoga gostovanja. Nimalo loše za službeni debi u »Juventusu« i Ligi prvaka. Snovi dječarca s vratarske Gmajne postali su java.
– Da, kao dječaku mi je san bio jednoga dana zaigrati u Ligi prvaka, a debitirati za »Juventus« u Ligi prvaka je stvarno iznad svih snova i očekivanja – kaže Dario. – Šteta što se još i rezultat nije poklopio, pa bi ukupni dojam bio još upečatljiviji. Naravno da ne možemo biti zadovoljni konačnim ishodom s obzirom na renome »BATE Borisova« i »Juventusa«, ali s obzirom na rezultatski tijek na kraju ispada da je bod dobar. Međutim, svjesni smo da u Minsku nismo osvojili bod, nego posijali dva.

Nije lako ući s klupe

Kneževiću se prilika neočekivano ukazala već početkom susreta uslijed ozljede Legrottagliea, koji je u 18. minuti morao napustiti igru zbog istegnuća mišića. Ranieri je Darija u vatru gurnuo praktično nezagrijanoga.
– To mi nije strano, u kvalifikacijama i na Europskom prvenstvu ulazio sam u igru s klupe, pa mi je to iskustvo sada bilo od pomoći – kaže Knežević. – Nikad nije lako ući u igru s klupe, pogotovo ovaj put. Ušao sam u igru u najtežim mogućim trenucima za momčad, rano smo primili dva pogotka i onda morali ganjati rezultat. Mislim da sam svoju zadaću dobro obavio, uostalom trener Ranieri mi je prišao nakon utakmice i rekao da je iznimno zadovoljan mojom igrom. Kaže da je čekao pravu priliku da mi povjeri minutažu, valjda je sada došlo moje vrijeme.
Knežević je svojih pet minuta u momčadi »Juventusa« dočekao taman kad se treba izboriti za status prvotimca u reprezentaciji uoči zahtjevnoga ukrajinskoga gostovanja i uslijed činjenice da će »kockasti« u iduće četiri kvalifikacijske utakmice biti lišeni usluga stožernoga prvotimca Roberta Kovača.

Križanac nije konkurencija

– Nadam se da je ovim nastupom u Minsku i meni svanulo sunce u »Juventusu«, to je svojevrsna nagrada za moj predani rad na treninzima – ističe Dario. – Uistinu, dva i pol mjeseca treniram zaista na vrhunskoj razini. Poklopilo se da sam zaigrao baš uoči predstojeće utakmice s Ukrajinom, drago mi je zbog toga. Iskreno, nadam se da ću igrati u Ukrajini, mislim da je normalno nadati se. S druge strane, izbornik je taj koji će donijeti konačnu odluku. Ja sam maksimalno pripremljen i motiviran, dobijem li priliku nastojat ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Odsustvom Roberta Kovača otvara mi se prilika, pritom ne mislim da mi je Križanac konkurencija, kao što se to u posljednje vrijeme potencira u medijima. Uopće se ne mislim zamarati rivalstvom s Križancem. Znam koliko vrijedim, jednako tako uvažavam sve svoje suigrače u reprezentaciji. Uostalom, uspjeh momčadi uvijek mora biti ispred uspjeha pojedinca. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here