Home Mozaik Kobra uginula nakon što ju ugrizlo dijete

Kobra uginula nakon što ju ugrizlo dijete

727
0

Kobra je izvukla deblji kraj u obračunu s osmogodišnjim djetetom u Indiji. Kobra je dobila prvi ugriz dok se omotavala oko dječakove ruke, unatoč tome što je bila otrovna, na sreću nije otrovala dijete. S obzirom da kobra nije pustila njegovu ruku, dijete je odlučilo uzvratiti ugrizom i kobra je umrla.

Život među divljim životinjama može biti prekrasna stvar, ali povremeno može doći do sukoba s ljudima. Jedan indijski dječak se igrao ispred obiteljske kuće i ušao u sukob s kobrom.

U škripcu, dječak (navodno po imenu Deepak) uzeo je situaciju u svoje ruke i dva puta ugrizao zmiju. Zmija je umrla od ozljeda, a liječnici su kasnije zaključili da je Deepak dobio ono što je poznato kao “suhi ugriz” kada uz ugriz nije ubrizgan otrov.

Incident se dogodio u selu Pandarpadh u okrugu Jashpur, sjeveroistočno od Raipura, prenosi The New Indian Express. “Zmija se omotala oko moje ruke i ujela me. Imao sam velike bolove. Kako se gmaz nije pomaknuo kad sam ga pokušao otresti, dvaput sam ga snažno ugrizao. Sve se dogodilo vrlo brzo”, izjavio je za lokalne medije.

Iako se ne zna točno koja je vrsta zmije bila, Raipur je dom bogatoj raznolikosti zmija, uključujući kobru s naočalama. Međutim, kao što je spasilac zmija Moiz Ahmed iz društva Nova Nature Welfare Society rekao u izjavi iz 2014., ovdašnja populacija može otežati divljim životinjama i stanovnicima održavanje ugodne udaljenosti.

“Zmije su izuzetno prilagodljive i područje oko Raipura idealno je stanište za njih. Nažalost, s obzirom na stanovništvo od preko 11 00 000 ljudi, sukobi s gmazovima sigurno će se nastaviti…”

Indijska kobra s naočalama (Naja naja) nazvana je tako po pokretu koje pokazuje kada je ugrožena. Ima relativno visoku učestalost ljudskih ugriza zmija kao rezultat života u okruženju ljudi i sposobna je ubrizgati neurotoksični otrov koji može biti smrtonosan unutar 60 minuta. Simptomi otrovnosti uključuju letargiju, paralizu, konvulzije, glavobolju, mučninu i povraćanje, a ugriz se može liječiti injekcijom protuotrova.

Srećom po Deepaka, kobra ovom prilikom nije ispustila svoj otrov. To je ponašanje koje se uglavnom vidi kod odraslih zmija koje pokušavaju prestrašiti svog protivnika i pobjeći. Nažalost za kobru, motanje oko nečije ruke je zaustavilo šanse za bijeg i nije preživjela susret.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here