Home Vijesti Kolinda je bila pod nadzorom sanaderovaca iz 7. uprave

Kolinda je bila pod nadzorom sanaderovaca iz 7. uprave

668
0

Djelatnik 7. uprave Ministarstva vanjskih poslova postupio je prilično glupo ako je točno da je u slobodno vrijeme sam organizirao špijuniranje i snimanje videokamerom supruga naše veleposlanice u Washingtonu. Kažu da je bio bijesan jer od šefice, veleposlanice, nije dobio pozitivno mišljenje za produljenje boravka u glavnom gradu SAD-a. Pa se odlučio osvetiti i objaviti da je suprug veleposlanice privatizirao službeno vozilo veleposlanstva. Učinio je to glupavo. Istu je stvar, špijuniranje i snimanje, mogao obaviti sasvim legalno.

Samo je prije toga trebao sa svojim načelnikom u Zagrebu “otkucati” obitelj Kitarović i čekati da mu iz Zagreba nalože “inspekciju”. Rezultat bi bio isti, nemar u ambasadi bio bi razotkriven, a djelatnik bi, možda za svoj trud bio i nagrađen, a ne suspendiran. Ovako, zbog njegove trapavosti, sada je cijela 7. uprava pod reflektorima javnosti, a još gore, premijerke Kosor i novog predsjednika Josipovića. Upravi se stoga ne piše dobro, piše Večernji list.

U sustavu građenom u Tuđmanovo doba, pa poslije pod koalicijskom i Sanaderovim vlašću, najvažnije je bilo da su to politički podobni “naši momci” pa je putem “baba i stričeva” zaposleno dosta “stričevića”. Često bez osnovnih stručnih znanja, poznavanja jezika ili osnova etike, morala i kulture.

Veleposlanica Kitarović došla je u to veleposlanstvo kada ju je predsjednik Mesić zaštitio od progona ljutitog Sanadera i njegove tada moćne tajnice kabineta Biance Matković. Kako je ona, dakle mesićevka, čovjek koji ju je, po opisu radnog mjesta, sigurnosno nadzirao, djelatnik 7. uprave, morao je biti sanaderovac. I vjerojatno slao na Zrinjevac, u sjedište MVP-a, izvješća koja su o Kolindi željeli dobiti sanaderovci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here